Biotage publicerar prospekt för upptagande till handel av aktier, att emitteras som del av förvärvet av Astrea Bioseparations, på Nasdaq Stockholm

MARKN.

Uppsala, Sverige – 30 maj 2023 – Som tidigare har offentliggjorts har Biotage AB (publ) (”Biotage”) ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Astrea Bioseparations (”Astrea”) från Gamma Biosciences (“Gamma”) [1], en plattform för life science-verktyg skapad av KKR. Förvärvet omfattar även de aktier som innehas av vissa minoritetsägare [2] i Astrea-koncernen (tillsammans med Gamma, ”Säljarna”, och tillsammans med förvärvet av Astrea, ”Transaktionen”). Slutförandet av Transaktionen förväntas ske omkring den 1 juni 2023. Som del av vederlaget för Transaktionen kommer Biotages styrelse, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 27 april 2023, att besluta om nyemission av 13 954 103 stamaktier till Säljarna.

Ett prospekt avseende upptagande till handel av stamaktierna, att emitteras som del av Transaktionen, på Nasdaq Stockholm, har godkänts och registrerats av Finansinspektionen och finns tillgängligt på Bolagets hemsida, www.biotage.com.

Kort om Biotage
Biotage är ett Globalt Impact Tech företag som är djupt engagerade i att lösa samhällsproblem. Vi erbjuder lösningar för kunders arbetsflöden inom forskning och tillverkning av läkemedel och diagnostik, analytisk testning och vatten- och miljöanalyser.

Biotage bidrar till hållbar vetenskap och vi strävar efter att göra världen mer hälsosam, grönare och renare för mänskligheten – HumanKind Unlimited.

Våra kunder spänner över ett brett spektrum av marknadssegment från läkemedel, bioteknik, diagnostik, kontraktsforskning och kontraktstillverkning till kliniska, forensiska och akademiska laboratorier liksom organisationer som fokuserar på livsmedelssäkerhet, rent vatten och miljömässig hållbarhet.

Biotage har huvudkontor i Uppsala, Sverige, och har över 500 anställda världen över. Koncernen hade en försäljning på 1 566 miljoner kronor 2022 och våra produkter säljs i mer än 80 länder. Biotages aktie (BIOT) är noterad på NASDAQ Stockholm, Large Cap.

Website: www.biotage.com

Kontakter
Tomas Blomquist, VD och koncernchef
Tel: 0705 23 01 63, tomas.blomquist@biotage.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 30 maj 2023 kl. 10:50 CEST.

[1] Innehas genom Gamma Biosciences Newco Limited och Gamma Biosciences Newco 2 Limited, två entiteter som kontrolleras av KKR.
[2] Innehas genom Nano Hold Co., LLC.

Datum 2023-05-30, kl 10:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!