Biokraft International

Kommentar från styrelsen i Biokraft International AB (publ) angående budpliktsbudet från 1Vision Biogas

REG

1Vision Biogas AB (“1Vision Biogas”) har idag offentliggjort ett kontant budpliktsbud avseende aktierna i Biokraft International AB (publ), org.nr 556528–4733 (”Biokraft” eller ”Bolaget”) till ett pris om 20,65 kronor per aktie (”Erbjudandet”).

 

Erbjudandet lämnas med anledning av att 1Vision Biogas aktieinnehav i Biokraft, efter Aneo Renewables Holding AS och St1 Sverige AB:s konsolidering av sina respektive innehav i Biokraft i det nybildade och samägda bolaget 1Vision Biogas, nu uppgår till cirka 55 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget. 1Vision Biogas är därför i enlighet med Aktiemarknadens självregleringskommittés takeover-regler för vissa handelsplattformar (”Takeover-reglerna”) skyldigt att lämna ett budpliktserbjudande avseende resterande aktier i Biokraft.

 

För ytterligare information om Erbjudandet hänvisas till 1Vision Biogas offentliggörande av Erbjudandet och erbjudandhandlingen avseende Erbjudandet, vilka finns tillgängliga på 1Vision Biogas hemsida, www.1visionbiogas.se.

 

Acceptfristen för Erbjudandet inleds den 5 februari 2024 och avslutas den 11 mars 2024.

 

Styrelsen i Biokraft kommer nu att utvärdera Erbjudandet och inhämta ett värderingsutlåtande. Styrelsen kommer senast två veckor före acceptfristens utgång offentliggöra sin uppfattning om Erbjudandet och ange skälen till denna uppfattning. Styrelseledamöterna Jan Helland Eide och Håkon Welde har inte, och kommer inte att, på grund av intressekonflikt delta i styrelsens handläggning eller beslut beträffande Erbjudandet.

 

 

Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 februari 2024, kl. 15:40 CET.

 

Datum 2024-02-02, kl 15:40
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!