Biokraft International

Civilrättslig process i Korea mot Ulsan City avgjord

REG

Som tidigare rapporterats har Biokraft Internationals koreanska dotterbolag sedan 2017 drivit en rättegångsprocess gällande vissa servicekostnader som Ulsan City har fakturerat dotterbolaget. Domstolen beslutade att dessa fakturor inte är föremål för en förvaltningsrättslig process och därmed inleddes en civilrättslig process. En första inledande förhandling ägde rum i maj 2021 och ett negativt utfall erhölls i september 2021. Domen överklagades till nästa instans och har efter förhandlingar nu avslutats där domstolen idag muntligen meddelat ett sin dom till Ulsan Citys fördel. Den skriftliga domen väntas komma 31 augusti.

De servicekostnader domen avser har i sin helhet bokförts sedan tidigare och domen påverkar därmed inte det finansiella resultatet. Bolaget har ännu inte tagit ställning till ett eventuellt fortsatt överklagande.

Informationen är sådan som Biokraft International AB (publ) är skyldigt att offentliggöra. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-08-23 kl 10:30.

Datum 2023-08-23, kl 10:30
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.