BioInvent International

BioInvent tecknar nytt kliniskt samarbets- och leveransavtal med MSD för att utvärdera BI-1910, bolagets andra anti-TNFR2-antikropp i kombination med KEYTRUDA® (pembrolizumab)

  • Avtalet omfattar fas 1/2a-studie med TNFR2-antikroppen BI-1910
  • Första data från BI-1910 monoterapi-arm förväntas i slutet av 2024

Lund, Sverige, den 2 april 2024 BioInvent International AB ("BioInvent", ”Bolaget”) (Nasdaq Stockholm: BINV), ett bioteknikföretag inriktat på forskning och utveckling av nya och first-in-class immunmodulerande antikroppar för cancerimmunterapi, meddelade idag att ett samarbets- och leveransavtal för kliniska prövningar tecknats med MSD International Business GmbH, ett dotterbolag till Merck & Co., Inc., Rahway, NJ, USA, för en fas 1/2a-studie av BioInvents monoklonala antikropp BI-1910 i kombination med KEYTRUDA® (pembrolizumab).

Leveransavtalet innebär att MSD tillhandahåller anti-PD-1-läkemedlet KEYTRUDA för användning i kombination med BI-1910. Fas 1/2a-studien kommer att genomföras i USA och Europa med en innovativ, adaptiv design för optimal doseskalering.

BI-1910 är BioInvents andra TNFR2-program (tumörnekrosfaktorreceptor 2) i klinisk utveckling, efter BI-1808 som är i fas 2a. BI-1910 är en agonistisk antikropp som angriper cancern med en annan mekanism än BI-1808. Båda dessa monoklonala antikroppar har valts ut som potentiella best-in-class-kandidater ur ett stort antal antikroppar genererade med BioInvents egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™. Monoterapi-delen av fas 1/2a-studien med BI-1910 initierades i december 2023 och de första resultaten förväntas i slutet av 2024.

"Vi är mycket glada över att ingå ytterligare ett leveransavtal med MSD för att studera de unika egenskaperna hos BI-1910 i kombination med pembrolizumab. Denna kliniska studie kommer att bygga vidare på vår djupa förståelse av biologin kring TNFR2 när vi nu driver två olika monoklonala antikroppar genom klinisk utveckling. Detta är vår femte produkt i klinisk prövning, vilket visar på kapaciteten hos BioInvents teknologi att identifiera nya, terapeutiska, first-in-class targets", säger Martin Welschof, vd för BioInvent.

KEYTRUDA® är ett registrerat varumärke som tillhör Merck Sharp & Dohme LLC, ett dotterbolag till Merck & Co., Inc., Rahway, NJ, USA.

Om BioInvent
BioInvent International AB (Nasdaq Stockholm: BINV) är ett bioteknikföretag i klinisk fas, inriktat på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande, first-in-class-antikroppar för cancerterapi. Bolaget har för närvarande fem läkemedelskandidater i sex pågående kliniska fas 1/2-program för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer. Bolagets validerade, egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™ identifierar både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många nya, lovande läkemedelskandidater till bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap.

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com. Följ BioInvent på den sociala medieplattformen X: @BioInvent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Hofvander
Senior Director Investor Relations
046 286 85 50
cecilia.hofvander@bioinvent.com

BioInvent International AB (publ)
Org. nr.: 556537–7263
Besöksadress: Ideongatan 1
Postadress: 223 70 LUND
Telefon: 046 286 85 50
www.bioinvent.com

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden, som utgör subjektiva uppskattningar och prognoser inför framtiden. Framtidsbedömningarna gäller endast per det datum de görs och är till sin natur, liksom forsknings- och utvecklingsverksamhet inom bioteknikområdet, förenade med risker och osäkerhet. Med tanke på detta kan verkligt utfall komma att avvika betydligt från det som skrivs i detta pressmeddelande.

Datum 2024-04-02, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!