BioInvent International

BioInvent presenterar prekliniska data på SITC som tydligt visar på anti-TNFR2-antikroppen BI-1910:s potential

  • Bred antitumöraktivitet i prekliniska studier, aktiverar både T-celler och NK-celler
  • FcyR-oberoende antitumöraktivitet
  • Data stödjer start av fas 1-studie under H2 2023, vilket ytterligare breddar BioInvents pipeline

Lund den 31 oktober 2023 – BioInvent International AB (“BioInvent”) (Nasdaq Stockholm: BINV), ett bioteknikföretag inriktat på forskning och utveckling av nya och first-in-class immunmodulerande antikroppar för cancerimmunterapi, kommer att presentera prekliniska data för BI-1910, företagets agonistiska antikropp riktad mot tumörnekrosfaktorreceptor 2 (TNFR2), vid Society of Immunotherapy for Cancer (SITC) 38th Annual Meeting i San Diego, Kalifornien.

Presentationen, som sker den 4 november 2023 med titeln “Preclinical development of an agonistic anti-TNFR2 antibody (BI-1910) for cancer immunotherapy,” visar att BI-1910 har en bred antitumöraktivitet och aktiverar både T-celler och naturliga mördarceller (NK-celler). Därutöver visar BI-1910 antitumöraktivitet oberoende av Fc-gammareceptor (FcyR)-uttryck.

BI-1910 ingår i BioInvents program för utveckling av antikroppar riktade mot regulatoriska T-celler (Treg). TNFR2 är särskilt uppreglerad på Tregs i tumörmikromiljön och har visats vara viktig för tumörexpansion och överlevnad, och utgör därför ett nytt och lovande mål för immunterapi av cancer. BI-1910 är en agonistisk antikropp som angriper cancern på ett annat sätt än BI-1808, BioInvents first-in-class anti-TNFR2-antikropp i fas 1/2a klinisk utveckling. Båda dessa monoklonala antikroppar valdes ut som potentiella best-in-class-kandidater ur ett stort antal antikroppar genererade med BioInvents egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™.

"BI-1910 framkallar ett starkt immunsvar mot tumörer i ett antal olika prekliniska in vivo-studier. Dessutom ses en likartad T-cellsaktivering i flera olika experimentella modeller, vilket indikerar att man kan komma att se motsvarande T-cellsaktivering och antitumöreffekter i patient. Sammantaget ger dessa studier ett tydligt stöd för BI-1910:s potential för behandling av cancerpatienter, och för den kommande fas 1/2a-studien i patienter med solida tumörer som planeras starta under H2 2023. Vi ser fram emot att inleda denna studie som ytterligare breddar vår spännande pipeline till att omfatta fem läkemedelskandidater i sex olika kliniska program", säger Martin Welschof, vd för BioInvent.

De senaste resultaten från det andra Treg-programmet, dvs. den kliniska fas 1-studien med BI-1808 som monoterapi, kommer att presenteras på SITC den 3 november 2023.

Om BioInvent
BioInvent International AB (Nasdaq Stockholm: BINV) är ett bioteknikföretag i klinisk fas, inriktat på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande, first-in-class-antikroppar för cancerterapi. Bolaget har för närvarande fyra läkemedelskandidater i fem pågående kliniska fas 1/2-studier för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer. Bolagets validerade, egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™ identifierar både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många nya, lovande läkemedelskandidater till bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap. 

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com. Följ BioInvent på den sociala medieplattformen X: @BioInvent.

För mer information, vänligen kontakta:
Cecilia Hofvander
Senior Director Investor Relations
046 286 85 50
cecilia.hofvander@bioinvent.com

BioInvent International AB (publ)
Org. nr.: 556537–7263
Besöksadress: Ideongatan 1
Postadress: 223 70 LUND
Telefon: 046 286 85 50
www.bioinvent.com

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden, som utgör subjektiva uppskattningar och prognoser inför framtiden. Framtidsbedömningarna gäller endast per det datum de görs och är till sin natur, liksom forsknings- och utvecklingsverksamhet inom bioteknikområdet, förenade med risker och osäkerhet. Med tanke på detta kan verkligt utfall komma att avvika betydligt från det som skrivs i detta pressmeddelande.

Datum 2023-10-31, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!