BioInvent International

BioInvent presenterar positiva kliniska data för anti-FcyRIIB-antikroppen BI-1607

MAR
  • Fas 1-data från 18 patienter som behandlats med BI-1607 i kombination med trastuzumab presenteras på San Antonio Breast Cancer Symposium
  • BI-1607 tolereras väl utan några allvarliga biverkningar vid doser 75-900 mg
  • Stabil sjukdom har observerats hos 6/11 utvärderingsbara patienter som tidigare försämrats efter behandlingar innehållande trastuzumab

Lund den 5 december 2023 – BioInvent International AB (“BioInvent”) (Nasdaq Stockholm: BINV), ett bioteknikföretag inriktat på forskning och utveckling av nya och first-in-class immunmodulerande antikroppar för cancerimmunterapi, presenterar idag de första kliniska data från en fas 1/2a-studie av bolagets andra FcyRIIB-blockerande antikropp, BI-1607. BioInvents pipeline innehåller för närvarande fem läkemedelskandidater i fyra kliniska prövningar.

De fas 1-data som presenteras i en poster på San Antonio Breast Cancer Symposium, omfattar 18 patienter som behandlats med doser från 75 mg upp till 900 mg. Behandlingen tolererades väl och inga allvarliga biverkningar relaterade till BI-1607 observerades. Den bästa kliniska responsen som beskrivs i postern var stabil sjukdom (SD) hos 4/11 utvärderingsbara patienter, med sjukdomskontroll som varade i upp till 7 cykler (21 veckor). Till dags dato har vi observerat ytterligare två SD, vilket innebär 6/11 utvärderbara patienter.

"Dessa första kliniska data för vår nya anti-FcyRIIB-antikropp BI-1607 är mycket uppmuntrande och visar att den tolereras väl med en god säkerhetsprofil. Vi ser också lovande tidiga signaler på effekt, vilket indikerar att BI-1607 kan öka aktiviteten hos trastuzumab. Detta kan mycket sannolikt även gälla för flera andra monoklonala anti-tumör-antikroppar,", säger Dr. Martin Welschof, vd för BioInvent. ”De goda framstegen med BI-1607 visar på produktiviteten i BioInvents teknologiplattform, med fyra läkemedelskandidater som i fem pågående kliniska studier. Vi är entusiastiska över potentialen hos våra immunmodulerande antikroppar för att förbättra utfallet av cancerbehandling och ser fram emot att ytterligare utöka vår pipeline med en femte läkemedelskandidat.”

Farmakokinetiska och farmakodynamiska data har identifierat ett brett dosintervall där fullständig täckning av målreceptorn kan uppnås under ett dosintervall om 3 veckor. Dessa data kommer att ligga till grund för ytterligare studier i en fas 2a-prövning som planeras starta 2024.

BI-1607 utvecklas för att förbättra effekten och övervinna resistens mot befintliga cancerbehandlingar såsom trastuzumab. Den rapporterade studien är en öppen, multicenter, doseskaleringsstudie, konsekutiv kohortstudie av BI-1607 i kombination med trastuzumab hos patienter med avancerade solida HER2+-tumörer.

För mer information, vänligen kontakta:
Cecilia Hofvander
Senior Director Investor Relations
046 286 85 50
cecilia.hofvander@bioinvent.com

Om BioInvent
BioInvent International AB (Nasdaq Stockholm: BINV) är ett bioteknikföretag i klinisk fas, inriktat på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande, first-in-class-antikroppar för cancerterapi. Bolaget har för närvarande fem läkemedelskandidater i sex pågående kliniska fas 1/2-studier för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer. Bolagets validerade, egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™ identifierar både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många nya, lovande läkemedelskandidater till bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap. 

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com. Följ BioInvent på den sociala medieplattformen X: @BioInvent.

BioInvent International AB (publ)
Org. nr.: 556537–7263
Besöksadress: Ideongatan 1
Postadress: 223 70 LUND
Telefon: 046 286 85 50
www.bioinvent.com

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden, som utgör subjektiva uppskattningar och prognoser inför framtiden. Framtidsbedömningarna gäller endast per det datum de görs och är till sin natur, liksom forsknings- och utvecklingsverksamhet inom bioteknikområdet, förenade med risker och osäkerhet. Med tanke på detta kan verkligt utfall komma att avvika betydligt från det som skrivs i detta pressmeddelande.

Datum 2023-12-05, kl 15:17
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!