BioInvent International

BioInvent förstärker ledningen och utser Ingunn Munch Lindvig till Senior Vice President Regulatory Affairs

  • Erfaren ledare inom Regulatory affairs som har arbetat med alla steg i produktutveckling
  • Viktig roll i utvecklingen av BioInvents portfölj med fyra läkemedelskandidater i fem kliniska prövningar

Lund den 23 maj 2023 – BioInvent International AB (“BioInvent”) (Nasdaq Stockholm: BINV), ett bioteknikföretag inriktat på forskning och utveckling av nya och first-in-class immunmodulerande antikroppar för cancerimmunterapi, meddelar idag utnämningen av Ingunn Munch Lindvig till Senior Vice President Regulatory Affairs.

Lindvig, en erfaren ledare inom Regulatory affairs har arbetat i alla faser av läkemedelsutveckling och har praktisk erfarenhet av USA:s och EU:s regelverk. Hon börjar den 12 juni 2023 och kommer att ingå i BioInvents ledningsgrupp och rapportera till vd Martin Welschof.

"Jag är mycket glad över att välkomna Ingunn Munch Lindvig till BioInvent. Som vår nya Senior Vice President Regulatory Affairs kommer Ingunns djupa kunnighet gällande produktutveckling och interaktioner med regulatoriska myndigheter vara av stor vikt i utvecklingen av vår spännande pipeline. Hennes erfarenhet av hur olika regulatoriska vägval kan påverka utvecklingsplanerna i klinik, preklinik och produktion, liksom i marknadsföringsstrategier och produktprofilbedömningar, kommer att bidra till att driva utvecklingen av våra fyra produkter i klinisk fas genom utveckling och mot marknad, säger Martin Welschof, vd för BioInvent.

Lindvig kommer närmast från det norska bioteknikbolaget Circio, där hon varit Vice President och Head of Regulatory Affairs sedan 2019. Hon var tidigare Head of Regulatory Affairs på Nordic Nanovector och hade även ledande regulatoriska befattningar på Photocure och Nycomed/GE Healthcare. Hon har en doktorsexamen i biologi från Oslo universitet.

Om BioInvent
BioInvent International AB (Nasdaq Stockholm: BINV) är ett bioteknikföretag i klinisk fas, inriktat på att identifiera och utveckla nya immunmodulerande, first-in-class-antikroppar för cancerterapi. Bolaget har för närvarande fyra läkemedelskandidater i fem pågående kliniska fas 1/2-studier för behandling av hematologiska cancerformer respektive solida tumörer. Bolagets validerade, egenutvecklade teknologiplattform F.I.R.S.T™ identifierar både målstrukturer och antikroppar som binder till dem, och genererar många nya, lovande läkemedelskandidater till bolagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap. 

Bolaget genererar intäkter från forskningssamarbeten och har licensavtal med flera ledande läkemedelsföretag samt från produktion av antikroppar för tredje part i bolagets helt integrerade anläggning. För mer information se www.bioinvent.com. Följ BioInvent på Twitter: @BioInvent.

För mer information, vänligen kontakta:
Cecilia Hofvander
Senior Director Investor Relations
046 286 85 50
cecilia.hofvander@bioinvent.com

BioInvent International AB (publ)
Org. nr.: 556537–7263
Besöksadress: Ideongatan 1
Postadress: 223 70 LUND
Telefon: 046 286 85 50
www.bioinvent.com

Datum 2023-05-23, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!