EU-kommissionen inleder den fördjupade granskningen avseende svensk skattebefrielse för biogas

- Detta är ett mycket välkommet beslut vi väntat länge på. Nu får ett tidigare godkänt och sedan, på enbart formmässiga grunder, ogiltigförklarat beslut om skattebefrielse möjlighet att prövas igen. Ett återinförande av skattebefrielsen är ytterligare en stark regulatorisk drivkraft som påverkar Biofrigas verksamhet att etablera anläggningar för flytande biogas positivt, säger Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB.

I juni 2020 godkände EU-kommissionen en förlängning av skattebefrielse för biogas fram till och med 2030. Beslutet ogiltigförklarades i december 2022 av förfarandemässiga skäl och biogas beskattas nu därför som naturgas. De svenska skattebefrielserna syftar till att öka användningen av biogas för att ersätta användningen av fossila bränslen och därigenom utsläppen av växthusgaser. För transportsektorn skulle ett återinförande av skattebefrielsen medföra att priset vid tankstationerna kan återställas till tidigare låga nivåer då flertalet aktörer valt att höja priset för att kompensera för skatteeffekten och för industrin skulle skatten tas bort igen där biogas används för uppvärmning.

För mer information, läs pressmeddelande från kommissionen här:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/IP_24_506

Datum 2024-02-02, kl 13:53
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!