Biofrigas - Uppdateringar kring Gödselgasstödet och Klimatklivet

Som tidigare meddelat har regeringen föreslagit fortsatt stöd till gödselbaserad biogas, något som nu beslutats. Stödet är högst 40 öre/kWh producerad biogas och kommer att hanteras av Energimyndigheten och ska betalas ut i förskott. Företag kan ansöka i december 2023 och utbetalningarna är planerade att starta i början av 2024.

Vad gäller förstärkningen och förlängningen av Klimatklivet som tidigare informerats om så beslutar riksdagen om detta den 19 december då utgiftsområde 20 - Klimat, miljö och natur debatteras och beslutas i kammaren.

- Med tanke på de inkomna motionerna från övriga partier har vi anledning att tro att regeringens förslag kommer gå igenom då de flesta partierna föreslår samma eller ännu högre avsättningar till Klimatklivet, säger Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB.

Läs pressmeddelandet från regeringen kring gödselgasstödet här:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2023/10/regeringen-satsar-pa-godselbaserad-biogas/

Om budgetprocessen kring Klimatklivets förstärkning och förlängning:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/betankande/utgiftsomrade-20-klimat-miljo-och-natur_hb01mju1/

Datum 2023-11-13, kl 14:54
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!