Biofrigas - Riksdagen beslutar om förlängt och förstärkt Klimatkliv

Klimatklivet är regeringens bredaste investeringsstöd för att minska koldioxidutsläpp, som kan användas till marknadsintroduktionen av ny klimatsmart teknik. Det kan exempelvis handla om produktionen av elektrobränslen, bättre avfallshantering och produktionen av biogas.

För 2024 anslås 4,95 miljarder kronor med ett bemyndigande att under 2024 kunna ingå ytterligare ekonomiska åtaganden som sträcker sig under perioden 2025-2028 för att kunna stödja fleråriga projekt.

- Det här beslutet är mycket bra för vår bransch. Klimatklivet ges nu förutsättningar att bevilja de ansökningar som hittills inte kunna få medel beviljade och för framtiden så räknar vi med att investeringsviljan i marknaden kommer att kunna öka väsentligt under kommande år, säger Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB.

Biofrigas har, som tidigare meddelats, en avsiktsförklaring med Vessige Biogas som är villkorad av att Vessige Biogas erhåller erforderliga tillstånd för den utökade verksamheten samt att den finansiering som bolagen ansökt om hos Klimatklivet beviljas.

Läs mer om det fullständiga förslaget på riksdagens hemsida:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/betankande/utgiftsomrade-20-klimat-miljo-och-natur_hb01mju1/

Datum 2023-12-19, kl 16:36
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!