Biofrigas - Positiva regulatoriska besked avseende gödselgaspremien och ändringar i gruppundantagsförordningen

I slutet på förra veckan antog EU-kommissionen ändringen av den allmänna gruppundantagsförordningen (GBER), som möjliggör full skattebefrielse till hållbar biogas från vissa råvaror utan ansökningsförfarande och godkännande från EU-kommissionen. Det innebär att ändringarna nu formellt också har trätt i kraft.

- Detta är ett viktigt steg ett steg på vägen till att återställa biogasens skattebefrielse i Sverige och nu är det upp till politiken att visa handlingskraft i frågan, säger Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB.

Idag meddelade dessutom regeringen att gödselgaspremien förlängs året ut och att mer pengar skjuts till i en kommande budgetproposition. Detta för att budgeten inte ska begränsa stödnivån. Den fortsatta hanteringen av gödselgaspremien 2024 och framåt bereds inom Regeringskansliet.

Läs pressmeddelandet här: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2023/06/regeringen-forlanger-stod-for-godselgas/

Datum 2023-06-27, kl 14:34
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!