Biofrigas offentliggör preliminärt utfall i företrädesemissionen

REG

Varje unit består av fem (5) nya aktier och sex (6) teckningsoptioner av serie TO2. Teckningskursen i Företrädesemission uppgick till 1,80 SEK per unit, motsvarande 0,36 SEK per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.

Det preliminära utfallet indikerar att det totalt tecknades 3 961 163 units med och utan stöd av uniträtter, motsvarande cirka 29 procent av Företrädesemissionen. 3 430 087 units tecknades med stöd av uniträtter, motsvarande cirka 25 procent av Företrädesemissionen. Vidare har teckningsanmälningar för 531 076 units, motsvarande cirka 4 procent av Företrädesemissionen, mottagits för teckning utan stöd av uniträtter. Därmed kommer garantin från Almi Invest Fond SI AB tas i anspråk om preliminärt 833 334 units, motsvarande cirka 6 procent av Företrädesemissionen. Preliminärt uppgår således den totala teckningen till 4 794 497 units, motsvarande cirka 8,6 MSEK och cirka 35 procent av Företrädesemissionen. Den tidigare kommunicerade lägsta teckningsnivån för genomförande av Företrädesemissionen om 4 246 514 units ska därmed vara uppnådd.

Meddelande om tilldelning

De som tecknat units utan stöd av uniträtter i Företrädesemissionen kommer att tilldelas units i enlighet med de principer som anges i prospektet som Bolaget offentliggjorde den 8 maj 2024. Meddelande om tilldelning till de som tecknat units utan stöd av uniträtter i Företrädesemissionen förväntas distribueras den 30 maj 2024 och kommer ske i form av en avräkningsnota. Tecknade och tilldelade units ska betalas kontant i enligt med instruktionerna på avräkningsnotan. Investerare som tecknat via en förvaltare kommer att erhålla meddelande om tilldelning i enlighet med respektive förvaltares förfaranden. Endast de som har tilldelats units kommer att meddelas.

Slutligt utfall

Ovanstående är det preliminära utfallet i Företrädesemissionen och kan således komma att förändras. Det slutliga utfallet i Företrädesemissionen beräknas offentliggöras omkring den 30 maj 2024.

Rådgivare

Corpura Fondkommission AB, www.corpura.se, är finansiell rådgivare och MAQS Advokatbyrå är legal rådgivare i samband med Företrädesemissionen. Aqurat Fondkommission AB agerar emissionsinstitut.

Denna information är sådan som Biofrigas Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-28 18:46 CET.

Datum 2024-05-28, kl 18:46
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.