Biofrigas erhåller en vederlagsfri garanti om 1,5 MSEK från Almi Invest Fond SI i företrädesemission som styrelsen föreslagit

REG

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, USA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER. SE AVSNITTET "VIKTIG INFORMATION" I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.

"Vi ser mycket positivt på att Almi Invest bidrar med en vederlagsfri garanti, som dessutom överstiger deras pro rata-andel av emissionen. Almi Invest har varit en långsiktig aktieägare och vi är mycket tacksamma för deras stöttning. Vi befinner oss i en spännande period med en ökad kundaktivitet, där emissionslikviden blir viktig för den kommersiella omställningen, säger Jonas Stålhandske, VD Biofrigas.

Garantin om cirka 1,5 MSEK, motsvarande cirka 6,1 procent av Företrädesemissionen, är en så kallad "top-down-garanti", vilket innebär att Garantin kan tas i anspråk för det fall Företrädesemissionen inte fulltecknas. Det innebär exempelvis att för det fall Företrädesemissionen tecknas till 95 procent tas Garantin i anspråk för resterande 5 procent upp till fullteckning av Företrädesemissionen, men om Företrädesemissionen tecknas till exempelvis 60 procent kommer hela Garantin tas i anspråk. Det utgår ingen ersättning till Almi Invest för det ingångna garantiåtagandet. Garantin är inte säkerställd genom bankgaranti, spärrmedel, pantsättning eller liknande arrangemang.

Övergripande information om Företrädesemissionen

Biofrigas offentliggjorde den 28 mars 2024 att Bolagets styrelse beslutat att föreslå att en extra bolagsstämma, som äger rum den 2 maj 2024, ska besluta om Företrädesemissionen. Företrädesemissionen omfattar lägst 4 246 514 units och högst 13 698 433 units. För det fall färre än 4 246 514 units tecknas i Företrädesemissionen, motsvarande cirka 31,00 procent av Företrädesemissionen, kommer inte Företrädesemissionen att genomföras. Varje unit i Företrädesemissionen innehåller fem (5) nya aktier samt sex (6) teckningsoptioner av serie TO2. Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgår till 1,80 SEK per unit, vilket motsvarar en teckningskurs om 0,36 SEK per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt. Teckningsperioden i Företrädesemissionen löper preliminärt under perioden från och med den 14 maj 2024 till och med den 28 maj 2024.

Fullständiga villkor och anvisningar för Företrädesemissionen samt övrig information om Bolaget kommer att framgå av det EU-tillväxtprospekt som beräknas offentliggöras omkring den 10 maj 2024.

Denna information är sådan som Biofrigas Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-19 14:29 CET.

Datum 2024-04-19, kl 14:29
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!