Bio-Works Technologies

Lone Carlbom ny VD för Bio-Works

MAR

Lone Carlbom tillträder i dag som ny VD för Bio-Works. Samtidigt har bolagets hittillsvarande VD, Jonathan Royce, i samråd med Bio-Works styrelse lämnat sin befattning med omedelbar verkan.

Lone Carlbom ny VD för Bio-Works
Lone Carlbom tillträder i dag som ny VD för Bio-Works. Samtidigt har bolagets hittillsvarande VD, Jonathan Royce, i samråd med Bio-Works styrelse lämnat sin befattning med omedelbar verkan.
I samband med VD-bytet avses också Bio-Works ledningsgrupp att omorganiseras med följande befattningar:

  • Arne Hauge, CFO och ansvarig för stödfunktioner
  • Maria Åberg, ansvarig för produktion
  • Silvia Hellström, ansvarig för Bio-Works kvalitetsarbete
  • Lone Carlbom fortsätter tillika att vara ansvarig för Produktledning och för Forskning och utveckling
  • En ny försäljningschef kommer inom kort att ansluta till ledningen

Bio-Works har under Jonathan Royces ledarskap sett betydande utveckling och initiativ, men under en tid dessvärre inte uppnått de resultat som både han och styrelsen förväntat sig, säger Peter Ehrenheim, styrelseordförande i Bio-Works. Vi är därför överens om att ett nytt ledarskap och ett strategiskt omtag är nödvändiga för att ta Bio-Works framåt och förverkliga potentialen i teknikplattformen. Lone Carlbom kommer att initialt fokusera helt på driften av bolaget. Styrelsen kommer att ta en mer aktiv roll i implementeringen av bolagets kommersiella strategi samt dess kommunikation med finansmarknaden.
- Styrelsen vill tacka Jonathan för hans insatser och engagemang under sin tid hos oss. Trots de utmaningar vi har stött på, har han arbetat hårt för att leda Bio-Works och vi uppskattar hans bidrag. Vi är också övertygade om att Lone har den erfarenhet och kompetens som krävs för att leda Bio-Works mot en starkare och mer framgångsrik utveckling, avslutar Ehrenheim.
--------
Lone Carlbom har mer än 25 års erfarenhet av ledande befattningar i Life Science- och Biotech-industrin inom produktledning, teknisk support och försäljning. Hon har tidigare haft befattningen som affärsområdeschef för kromatografiproduktion och BioProcess-utrustning på GE Healthcare Life Sciences (numera Cytiva). Härutöver har hon även haft uppdrag som konsult inom förändringsledning och organisationsutveckling.

Datum 2024-05-17, kl 11:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.