Bio-Works Technologies

Bio-Works rapporterar tredje kvartalet - Svag försäljning och orderingång i Q3

MAR

Nettoomsättningen minskade med 5% under tredje kvartalet och uppgick till 6,8 MSEK (7,2). Efter tre kvartal uppgick Bio-Works omsättning 2023 till 28,8 MSEK (25,3), en ökning med 14% jämfört med föregående år.

Tredje kvartalet i korthet:

  • Nettoomsättningen minskade med 5 procent till 6,8 MSEK (7,2)
  • Orderingången minskade med 77 procent till 2,8 MSEK (12,0).
  • Orderstocken uppgick vid periodens utgång till 11,5 MSEK.
  • Banktillgodohavanden uppgick vid periodens utgång till 25,6 MSEK.

Bio-Works VD, Jonathan Royce, kommenterade: "Det tredje kvartalet 2023 har varit en besvikelse. Förväntade order har försenats eftersom kunderna är mer fokuserade på rörelsekapital och mindre bekymrade över utmaningar i leveranskedjan.

Vi tror att marknaden gradvis kommer att återhämta sig under första halvåret 2024, och den grundläggande och långsiktiga tillväxtpotentialen inom biotekniksektorn är fortsatt hög i och med ny teknik och ouppfyllda patientbehov. Mitt fokus är nu på att stödja säljorganisationen i att omvandla lovande prospekt till order. Samtidigt kommer vår CFO, Arne Hauge, att arbeta för att de åtgärder som tidigare aviserats ska resultera i en effektivare organisation och minska de operativa kostnaderna.

Bio-Works kunder fortsätter att ge våra produkter och tjänster höga betyg, vilket positionerar oss väl när marknadsåterhämtningen sker, säger Royce.

Datum 2023-10-09, kl 09:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!