Kommuniké från extra bolagsstämma i Binero Group AB (publ) den 5 juni 2023

MARKN.

Vid extra bolagsstämma i Binero Group AB (publ), org.nr 556264-3022, (”Bolaget”) den 5 juni 2023 fattades bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till extra bolagsstämman och fullständiga förslag till beslut samt Bolagets pressmeddelande från den 3 maj 2023, som tidigare har publicerats och finns tillgängliga på Bolagets hemsida,

Beslut om ändring av bolagsordningen
Extra bolagsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om ändring av gränserna för antalet aktier och aktiekapitalet i bolagsordningen.

Beslut om nyemission av aktier (företrädesemission)
Bolaget offentliggjorde den 3 maj 2023 att styrelsen beslutat, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 5 maj 2022, om en riktad emission till vissa befintliga aktieägare (”Riktade emissionen”) och i samband därmed beslutat att föreslå en företrädesemission på lika villkor till samtliga befintliga aktieägare som inte deltog i den Riktade emissionen för att kompensera dem för den utspädning som den Riktade emissionen innebär (”Företrädesemissionen”). Stämman beslutade idag att godkänna styrelsens förslag till beslut om Företrädesemissionen.
https://binero.com/investerare/foretradesemission-2023/

Företrädesemissionen innebär att Bolagets aktiekapital kan ökas med högst 4 297 399,5 kronor genom emission av högst 2 864 933 nya aktier. För befintliga aktieägare, med beaktande av effekterna av den Riktade emissionen, resulterar Företrädesemissionen i en utspädningseffekt på cirka 7,7 procent av kapitalet och rösterna i Bolaget vid fullteckning. Med beaktande av att de aktieägare som deltog i den Riktade emissionen har åtagit sig att inte nyttja eller avyttra sina teckningsrätter eller på annat sätt teckna aktier i Företrädesemissionen kommer Företrädesemissionen i realiteten omfatta cirka 1 038 813 aktier, vilket resulterar i en utspädningseffekt på cirka 2,9 procent av kapitalet och rösterna i Bolaget vid fullteckning av dessa aktier. Efter Företrädesemissionen kommer antalet aktier i Bolaget, med beaktande av den Riktade emissionen och under förutsättning att större aktieägare som deltog i den Riktade emissionen inte deltar i Företrädesemissionen, att uppgå till högst 35 493 218 aktier.

Avstämningsdag hos Euroclear Sweden AB för fastställande av vilka aktieägare som äger rätt att erhålla teckningsrätter är måndagen den 12 juni 2023. Varje aktie i Bolaget berättigar till en (1) teckningsrätt för teckning av aktier. Elva (11) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie. Teckning av nya aktier kan även ske utan stöd av teckningsrätter.

Teckningskursen har fastställts till 3,53 kronor per ny aktie, vilket innebär, med hänsyn till att de aktieägare som deltog i den Riktade emissionen har åtagit sig att inte nyttja eller avyttra sina teckningsrätter i Företrädesemissionen, att Företrädesemissionen kommer tillföra Bolaget cirka 3,6 miljoner kronor före emissionskostnader vid fullteckning-

För ytterligare information vänligen kontakta:

Carl-Magnus Hallberg, ordförande i Binero Group AB (publ)
Telefon: +46 73 506 60 00

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Binero Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt Nasdaq First North Growth Markets regelverk. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 juni 2023 kl. 11:00 CEST.

Om Binero Group
Binero Group utvecklar och levererar moln- och plattformstjänster byggda på öppna standarder och öppen källkod. Vår specialistkompetens inom modern applikationsutveckling, automatisering och managering av molntjänster hjälper kunder till framgångsrik användning av moln- och plattformstjänster.  Med våra tjänster som är skalbara, driftsäkra och i teknikens framkant har vi ett starkt erbjudande till såväl offentlig sektor och stora företag som till digitala tillväxtbolag.

Aktien är listad på NASDAQ First North Growth Market.

Kontaktuppgifter Redeye AB, Certified Adviser:
Tel: +46 8 121 57 690, certifiedadviser@redeye.se

Datum 2023-06-05, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!