Kommuniké från extra bolagsstämma i Binero Group AB (publ) den 1 februari 2024

MARKN.

Vid extra bolagsstämma i Binero Group AB (publ), org.nr 556264-3022, (”Bolaget”) den 1 februari 2024 fattades bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till extra bolagsstämman och fullständiga förslag till beslut samt Bolagets pressmeddelande från den 21 december 2023, som tidigare har publicerats och finns tillgängliga på Bolagets hemsida, www.binero.com.

Beslut om ändring av bolagsordningen
Extra bolagsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om ändring av gränserna för antalet aktier och aktiekapitalet i bolagsordningen.

Beslut om riktad emission av aktier (apportemission)
Bolaget offentliggjorde den 21 december 2023 att Bolaget ingått ett avtal med ägarna av Infrateq Group Holding AB (”Säljarna”) om att förvärva 100 procent av aktierna i Infrateq Group Holding AB. Den överenskomna köpeskillingen för de överlåtna aktierna ska erläggas genom att Säljarna tecknar samt tilldelas 82 477 093 nya aktier i Bolaget till ett preliminärt värde av cirka 219 miljoner kronor baserat på stängningskursen för Bineros aktier den 21 december 2023, vilken uppgick till 2,66 SEK.

Den extra bolagsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om en riktad nyemission av 82 477 093 aktier till Säljarna mot betalning med apportegendom bestående av samtliga aktier i Infrateq Group Holding AB.

Det slutliga värdet till vilket apportegendomen kommer att tas upp i Bolagets balansräkning kommer att slutgiltigt fastställas baserat på aktiekursen för Bolagets aktier vid den så kallade transaktionstidpunkten och kan därför komma att avvika från det beräknade värdet.

Fastställande av antal styrelseledamöter
Extra bolagsstämman beslutade i enlighet med större aktieägares förslag att styrelsen ska bestå av sex (6) ordinarie ledamöter utan suppleanter.

Beslutet är villkorat av och ska gälla endast under förutsättning att förvärvet av Infrateq Group Holding AB slutförs.

Val av nya styrelseledamöter
Extra bolagsstämman beslutade i enlighet med större aktieägares förslag att välja Malcolm Lindblom och Ando Wikström till nya styrelseledamöter. Beslutades att befintliga styrelseledamöter Carl-Magnus Hallberg, Per Ottosson, Jonas Feist och Victoria Brown Dexback ska kvarstå som styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Extra bolagsstämman beslutade i enlighet med större aktieägares förslag att Carl-Magnus Hallberg ska kvarstå som styrelseordförande.

Fastställande av arvode till nya styrelseledamöter
Extra bolagsstämman beslutade att Malcolm Lindblom och Ando Wikström ska erhålla arvode för sitt arbete som styrelseledamöter i enlighet med den arvodesnivå som beslutades av årsstämman 2023, proportionerligt i förhållande till mandattidens längd.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Carl-Magnus Hallberg, styrelseordförande i Binero Group AB (publ)
Mobil 073-506 60 00

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Binero Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt Nasdaq First North Growth Markets regelverk. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 februari 2024 kl. [●] CET.

Datum 2024-02-01, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!