BHG Group informerar om förändringar i ledningsgruppen samt framgångsrikt omförhandlade lånevillkor

MARKN.

Förändringar i ledningsgruppen
BHG Group AB (Publ) (“BHG”) är glada att meddela att David Olhed kommer att ingå i ledningsgruppen som Group Chief Commercial Officer från och med den 30 juni 2023. David har tidigare haft ett flertal ledande befattningar inom CDON-gruppen och kommer med en stor erfarenhet av genomförande av online- och marknadsplatsstrategier.

Som en del av gruppens omorganisation kommer Sara Sterner, enligt överenskommelse, att lämna BHG och tjänsten som chef för HR, kommunikation och ESG den 30 juni 2023. Martin Leo, Group Chief Technology Officer som också leder våra data- och processinitiativ, kommer att ta ansvar för ESG och ingå i ledningsgruppen. Arbetet med People & Culture kommer att flyttas ner till affärsenheterna.

Omförhandlade lånevillkor
BHG har framgångsrikt omförhandlat sitt befintliga finansieringsavtal för att ge ytterligare flexibilitet vad avser koncernens finansiella kovenanter. Kovenantlättnaderna gäller under perioden från och med den 30 juni 2023 till och med den 31 mars 2024 och innefattar att nuvarande finansiella kovenanter avseende skuldsättningsgrad och räntetäckningsgrad ersätts av nya finansiella kovenanter avseende resultat och likviditet under perioden. För lättnadssperioden justeras prissättningen samt att BHG ställer säkerhet över vissa materiella tillgångar.

Totala kreditfaciliteter på 3 300 Mkr fördelat på en "term loan"-facilitet, en revolverande kreditfacilitet och en checkräkningskredit, varav 2 000 Mkr utnyttjats per den 31 mars 2023. Nuvarande faciliteter löper ut i maj 2025, med option för BHG att förlänga till maj 2026.

Datum 2023-06-20, kl 19:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!