BHG fortsätter att förenkla och konsolidera strukturen för ökad lönsamhet och stärkt konkurrenskraft

MAR

Under 2023 har BHG Group genomfört ett antal strukturella förändringar för att bygga en skalbar, effektiv och mer flexibel verksamhet. Målet är att ha färre plattformar, ett ökat kundfokus och bättre möjligheter att växa internationellt med Norden som bas.

Konsolideringen pågår i BHGs samtliga tre segment och vi genomför nu tre tydliga effektiviseringar som är ett resultat av det arbetet.

  • Vår danska verksamhet Frishop.dk (Frishop) som drivs av Camola ApS konsolideras in i vår befintliga plattform HYMA Skog & Trädgård AB med siterna hylte-lantman.com, duab.se, maskinklippet.se och dogger.se (HYMA). Frishop integreras i HYMAs existerande infrastruktur för bland annat lagerhantering i Falkenberg och IT-system. Frishop förblir en viktig kanal till den danska marknaden, men kommer kunna dra nytta av en stark infrastruktur i HYMA.
  • Lindström & Sondén AB med bland annat siterna vinkylen.se och myoutdoorkitchen.se (L&S) konsoliderar sin lagerstruktur och integrerar sitt lager med Hafa Brand Group AB i Halmstad. Därmed försvinner lagret i Klippan och vi får en mer kostnadseffektiv logistik.
  • Varulagret i ARC E-commerce AB, med siten outl1.se, har under året kunnat minskas till den punkt där deras två lager söder om Stockholm nu kan konsolideras till ett.

Åtgärderna innebär att BHGs erbjudande långsiktigt kan stärkas, men också att vi minskar kostnader för lokaler och personal. Totalt innebär dessa förändringar en minskad kostnad på cirka 30 Mkr på årsbasis 2024, hänförligt till i huvudsak avskrivningar av leasingtillgångar och personalkostnader. Den totala kostnaden för ovan åtgärder uppgår till 69 Mkr. Samtliga kostnader kommer att hänföras till det fjärde kvartalet.

Vi arbetar med en kombination av strukturella grepp och löpande konsolidering för att minska antalet plattformar för att göra BHG mer konkurrenskraftigt och lönsamt. Med färre och skalbara plattformar får vi en större flexibilitet och blir bättre på att möta kundernas önskemål. Detta är ett arbete som fortsätter, och det vi nu gör i Frishop, L&S och ARC E-commerce är i linje med vår strategi och viktiga steg mot den struktur vi vill ha på BHG” säger BHG Groups Vd Gustaf Öhrn.

Datum 2023-12-21, kl 17:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!