Beslut vid årsstämma i BHG Group

MARKN.

Idag, onsdagen den 3 maj 2023, hölls årsstämma i BHG Group AB (publ) i Malmö. Följande huvudsakliga beslut fattades.

Resultatdisposition och beslut om ansvarsfrihet
Stämman beslutade att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2022 och att bolagets resultat balanseras i ny räkning.

Stämman beslutade vidare om ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och verkställande direktören för räkenskapsåret 2022.

Val och arvodering av styrelse och revisor
Stämman beslutade att styrelsen ska bestå av sex styrelseledamöter utan suppleanter. Till styrelseledamöter omvaldes Christian Bubenheim, Joanna Hummel, Kristian Eikre och Vesa Koskinen samt nyvaldes Mikael Olander och Negin Yeganegy. Christian Bubenheim omvaldes till styrelseordförande.

Stämman beslutade vidare att ersättning till styrelsens ledamöter ska uppgå till totalt 2 160 000 kronor, varav 600 000 kronor ska utgå till styrelsens ordförande och 300 000 kronor vardera till övriga i bolaget ej anställda styrelseledamöter. Därutöver ska 120 000 kronor utgå till revisionsutskottets ordförande, 60 000 kronor till övriga i bolaget ej anställda ledamöter i revisionsutskottet, 60 000 kronor till ersättningsutskottets ordförande och 30 000 kronor till övriga i bolaget ej anställda ledamöter i ersättningsutskottet. Styrelseledamoten Kristian Eikre avstår från ersättning.

Stämman beslutade även att omvälja Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB som revisor samt att revisorsarvode ska utgå enligt godkänd räkning inom ramen för offert.

Valberedning och ersättningsrapport
Stämman beslutade vidare om valberedning i enlighet med förslaget i kallelsen. Stämman beslutade även att godkänna styrelsens ersättningsrapport.

Bolagsordning
Stämman beslutade vidare, i enlighet med styrelsens förslag, att ändra bolagets bolagsordning för att möjliggöra fullmaktsinsamling och poströstning vid bolagsstämma.

Emissionsbemyndigande
Stämman beslutade vidare, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier till ett antal som sammanlagt inte överstiger 20 procent av totalt antal utestående aktier i bolaget efter utnyttjande av bemyndigandet. Nyemission ska kunna ske med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor.

Syftet med bemyndigandet är att möjliggöra för bolaget att, i enlighet med bolagets etablerade förvärvsstrategi, finansiera förvärv med egna aktier samt att ge styrelsen ökat handlingsutrymme i arbetet med bolagets kapitalstruktur. Utgivande av nya aktier med stöd av bemyndigandet ska genomföras på marknadsmässiga villkor.

Incitamentsprogram
Stämman beslutade vidare, i enlighet med styrelsens förslag, om införande av ett nytt långsiktigt incitamentsprogram för vissa seniora befattningshavare inom koncernen genom utgivande av högst 4 800 000 teckningsoptioner till bolagets helägda dotterbolag för vidareöverlåtelse till nuvarande och framtida seniora befattningshavare i koncernen. Teckningsoptionerna överlåts till ett pris per tecknad teckningsoption uppgående till teckningsoptionens marknadsvärde vid överlåtelsetidpunkten, beräknat enligt Black & Scholes värderingsmodell för optioner. Varje teckningsoption berättigar till teckning av en ny aktie i bolaget till en teckningskurs om 35 kronor. Teckning av nya aktier med stöd av teckningsoptionerna ska ske under perioden 1 augusti 2026 till och med den 30 september 2026.

Aktiesparprogram
Stämman beslutade slutligen, i enlighet med styrelsens förslag efter samråd med BHG:s största aktieägare, om införande av ett nytt långsiktigt aktiesparprogram för vissa seniora befattningshavare och nyckelanställda inom koncernen. Aktiesparprogrammet är ett prestationsbaserat treårigt program enligt vilket deltagarna efter egen investering i BHG-aktier till marknadsmässiga villkor, vederlagsfritt kommer att tilldelas prestationsbaserade rätter som berättigar till totalt högst 1 200 000 aktier i BHG, under förutsättning att vissa villkor relaterade till kvarvarande anställning, vidhållen egen investering samt mål relaterade till bolagets aktiekursutveckling och EBIT-tillväxt uppfylls.

I syfte att säkerställa leverans av aktier i ovan nämnda aktiesparprogram beslutade stämman även om utgivande av högst 1 200 000 teckningsoptioner till bolagets helägda dotterbolag för teckning och efterföljande överlåtelse av aktier till deltagarna i programmet.

Datum 2023-05-03, kl 18:07
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!