Norvik har påkallat tvångsinlösen av utestående aktier i Bergs Timber

MARKN.

Norvik hf:s, genom sitt helägda dotterbolag Kivron AB (”Norvik” eller ”Budgivaren”), offentliga uppköpserbjudande avseende Bergs Timber AB (publ) (”Bergs Timber” eller ”Bolaget”) förklarades ovillkorat den 29 november 2023. Norvik kontrollerar mer än 90 procent av aktierna i Bergs Timber och har påkallat tvångsinlösen avseende utestående aktier i Bolaget.

Den 27 oktober 2023 offentliggjorde Norvik, ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Bergs Timber, att överlåta samtliga aktier i Bergs Timber till Budgivaren för ett kontant vederlag om 44,50 kronor kontant per aktie i Bergs Timber (”Erbjudandet”). Den 29 november 2023 förklarade Budgivaren Erbjudandet ovillkorat och fullföljde Erbjudandet. Efter Erbjudandet kontrollerar Norvik cirka 95,4 procent av aktierna och rösterna i Bolaget. Norvik har förlängt acceptfristen ytterligare till den 12 december 2023 för att ge återstående aktieägare en möjlighet att acceptera Erbjudandet.

Mot bakgrund av ovanstående har Norvik hos styrelsen för Bergs Timber påkallat tvångsinlösen i enlighet med aktiebolagslagen i syfte att förvärva samtliga utestående aktier i Bergs Timber. Till följd av detta kommer styrelsen för Bergs Timber publicera en kungörelse i Post- och Inriktes Tidningar och Svenska Dagbladet samt skicka ut brev till berörda aktieägare, i enlighet med 22 kap. 7 och 28 §§ aktiebolagslagen, med en anmodan till aktieägare att skriftligen anmäla till Bergs Timber om aktieägare önskar föra sin egen talan och uppge sin skiljeman.

Har inte samtliga i aktieboken införda aktieägare inom angiven tid i kungörelsen uppgivit en gemensam skiljeman, kommer styrelsen för Bergs Timber att hos Bolagsverket begära förordnande av god man med uppgift att utse en gemensam skiljeman för minoritetsaktieägarna och att bevaka de frånvarande aktieägarnas rätt i tvisten.

Den fullständiga kungörelsen förväntas publiceras i Post och Inrikes Tidningar och Svenska Dagbladet den 7 december 2023 och kommer även att finnas tillgänglig på Bergs Timbers hemsida under fliken ”Uppköpserbjudande till aktieägare i Bergs Timber”.

Datum 2023-12-05, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!