Kallelse till extra bolagsstämma i Bergs Timber AB (publ)

MARKN.

Onsdagen den 27 december 2023 klockan 10.00 i Stockholm

Bakgrund
På begäran av aktieägaren Norvik hf, som den 29 november 2023 beslutat att fullfölja det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Bergs Timber AB (publ) (”Bergs Timber” eller ”Bolaget”), kallas aktieägarna i Bergs Timber till extra bolagsstämma onsdagen den 27 december 2023 kl. 10:00 i Advokatfirman Vinges lokaler, Smålandsgatan 20 i Stockholm. Inregistrering sker från kl. 09:30.

Plats
Advokatfirman Vinge, Smålandsgatan 20, 111 46 Stockholm.

Anmälan och deltagande
Aktieägare som önskar delta i extra bolagsstämman skall:

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 15 december 2023,
  • dels anmäla sitt deltagande via brev till Bolaget under adress Bergs Timber AB, Extra bolagsstämma, Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm, per mail, info@bergstimber.com eller per telefon 010-199 84 00 senast tisdagen den 19 december 2023. Vid anmälan uppges namn, person- eller organisationsnummer, telefonnummer och antal aktier. Anmälningsblankett finns tillgänglig på Bolagets webbplats: www.bergstimber.com.

Förvaltarregistrerade aktier
För att ha rätt att delta i bolagsstämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier,
förutom att anmäla sig till bolagsstämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir införd i aktieboken den 15 december 2023. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som har gjorts av förvaltaren senast den 19 december 2023 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Fullmakt för ombud
För aktieägare som företräds av ombud bör fullmakt i original översändas till Bolaget under ovanstående adress före extra bolagsstämman. Om aktieägaren är en juridisk person ska registreringsbevis eller annan behörighetshandling biläggas fullmakten. Fullmaktsformulär tillhandahålls av Bolaget på begäran och finns även tillgängligt på Bolagets webbplats, www.bergstimber.com.

Förslag till dagordning på extra bolagsstämman:

  1. Öppnande av stämman
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordning
  5. Val av justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Beslut om fastställande av antalet styrelseledamöter
  8. Beslut om fastställande av arvode till styrelsen
  9. Val av styrelseordförande, styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter
  10. Avslutande av stämman

Punkt 2 Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att Joel Wahlberg, vid Advokatfirman Vinge, eller den som styrelsen föreslår vid hans förhinder, utses till stämmoordförande vid extra bolagsstämman.

Punkt 7-9 Beslut om fastställande av antalet styrelseledamöter, beslut om fastställande av arvode till styrelsen och val av styrelseordförande, styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter

Aktieägaren Norvik hf föreslår att:
  1. Styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska bestå av sex (6) ordinarie styrelseledamöter och inga suppleanter, och
  2. arvode till styrelsen ska vara oförändrat.
Avseende val av styrelseordförande och styrelseledamöter har Norvik hf låtit meddela att man avser att återkomma med förslag senast vid den extra bolagsstämman.

Antalet aktier och röster
Antalet aktier i Bolaget uppgår till 34 672 828. Samtliga aktier är B-aktier med vardera en röst. Det sammanlagda röstetalet uppgår därmed till 34 672 828. Bolaget innehar per dagen för denna kallelse inga egna aktier.

Aktieägares rätt att begära upplysningar
Styrelsen och verkställande direktören skall, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

Tillgängliga handlingar m.m.
Norvik hf:s fullständiga förslag framgår ovan. Avseende val av styrelseordförande och styrelseledamöter har Norvik hf låtit meddela att man avser att återkomma med förslag senast vid den extra bolagsstämman. Fullmaktsformulär kommer att finnas tillgängligt hos Bolagets kontor, Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm, och på Bolagets webbplats, www.bergstimber.com samt även sändas till aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Personuppgifter
De personuppgifter som hämtats från aktieboken, anmälan om deltagande i extra bolagsstämman samt uppgifter om ombud kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för extra bolagsstämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll.

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammorsvenska.pdf.

___________________

Stockholm i december 2023

Bergs Timber AB (publ)

Styrelsen

Adress m.m.
Bergs Timber AB (publ), org.nr: 556052-2798, Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm,
telefon 010-199 84 00.

Datum 2023-12-01, kl 17:10
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!