Bergs Timber AB (publ) årsstämma 2023

MARKN.

Bergs Timbers årsstämma hölls den 4 maj 2023 i Stockholm.

Anförande av verkställande direktören
VD Peter Nilsson presenterade en sammanfattning av verksamhetsåret 2022. Presentationen kommer att publiceras på bolagets hemsida.

Fastställande av resultaträkningar och balansräkningar
Årsstämman fastställde resultaträkningar och balansräkningar för moderbolaget och koncernen för verksamhetsåret 2022.

Vinstdisposition
Stämman beslutade enligt styrelsens förslag till utdelning för verksamhetsåret 2022 till 2,00 kronor per aktie. Avstämningsdag för utdelning är den 8 maj 2023 och utbetalning beräknas ske den 11 maj 2023.

Ansvarsfrihet
Stämman beviljade styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret.

Val av styrelse och revisorer
Stämman beslutade om omval av samtliga nuvarande ledamöter. Till styrelsens ordförande omvaldes Michael Bertorp. Till revisor valdes Deloitte AB som meddelat att auktoriserade revisorn Magnus Andersson kommer att vara huvudansvarig.

Arvoden
Årsstämman fastställde styrelsearvodet för 2023 enligt valberedningens förslag. Arvode utgår med 600 000 kronor till styrelseordföranden samt med 245 000 kronor till övriga ledamöter. Ersättningar utgår till ordföranden i revisionsutskottet med 0,5 prisbasbelopp. Vidare beslutades om att arvode till ledamöterna i revisions- och ersättningsutskotten ska utgå med 2 500 kronor per sammanträde. Revisionsarvode ska utgå enligt godkänd räkning.

Beslut om ändring i bolagsordningen
Årsstämman beslutade om att införa tillägg i bolagsordningen om ändrad § 14 avseende möjlighet att samla in fullmakter och poströstning inför framtida bolagsstämmor.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission
För att underlätta vid eventuella företagsförvärv beslutade årsstämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, besluta om nyemission av högst 10 procent baserat det sammanlagda antalet aktier vid tidpunkten den dag bemyndigandet utnyttjas.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier
För att ge styrelsen ökat handlingsutrymme i arbetet med bolagets kapitalstruktur, skapa flexibilitet beträffande bolagets möjligheter att distribuera kapital till aktieägarna och användas inom ramen för bolagets incitamentsprogram beslutade årsstämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om förvärv av egna aktier av högst 10 procent av samtliga aktier. För att möjliggöra företagsförvärv, anskaffning av rörelsekapital, breddning av ägarkretsen eller användas inom ramen för bolagets incitamentsprogram beslutade årsstämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om överlåtelse av egna aktier.

Framläggande av styrelsens ersättningsrapport för godkännande
Årsstämman beslutade att godkänna styrelsens ersättningsrapport för 2022.

Fullständiga förslag och beslut
Årsstämman godkände samtliga förslag som styrelsen och valberedningen lagt fram inför årsstämman. Förslagen i sin helhet framgår av tidigare publicerad kallelse till årsstämman och besluten kommer att framgå av årsstämmans protokoll som kommer att publiceras på bolagets webbplats.

Stockholm den 4 maj 2023

Bergs Timber AB (publ)

Styrelsen

Datum 2023-05-04, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!