Bergman & Beving förvärvar Spraylat

Bergman & Beving har idag förvärvat samtliga aktier i Spraylat International Limited. Företaget tillverkar och säljer tillfällig skyddsbeläggning för fönsterytor som primärt används under nybyggnation och renoveringar. Halva Spraylats omsättning genereras i Storbritannien där man är marknadsledande och resterande försäljning sker runtom i världen. Bolaget har ett 15-tal anställda, har sitt säte i Corby och omsätter cirka 3 MGBP med god lönsamhet.

”Spraylat är en ledande aktör inom sin nisch på den brittiska marknaden. Med ett högt know-how, en beprövad produkt samt goda marknadsförutsättningar ser vi goda möjligheter för bolaget att växa”, säger Mats Gullbrandsson, Divisionschef Core Solutions.

”Det känns positivt med Bergman & Beving som ny ägare. Vi hoppas kunna nyttja koncernens erfarenhet att utveckla bolaget samtidigt som vi uppskattar att vi kan fortsätta driva det som en självständig enhet”, säger VD Andrew Keir.

Spraylat kommer ingå i divisionen Core Solutions och tillträde sker omgående. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Bergman & Bevings resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 1 juli 2024

Bergman & Beving AB (publ)

Datum 2024-07-01, kl 15:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.