Delårsrapport april - juni 2023

REG

1 april – 30 juni 2023

  • Nettoomsättningen uppgick till 3 (76) TSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick för perioden till -10,8 (-6,7) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,35 (-0,02).
  • Soliditeten uppgår till 76% (64%)


 

Väsentliga händelser under rapportperioden

  • BellPal Holding AB genomför en riktad emission som tillför bolaget cirka 11,23 MSEK.
  • Bellpal Holding AB VD David avgår av personliga skäl och ersätts av bolagets CTO Per Håkan som tfVD.
  • Seriöst internationellt intresse av att förvärva Bellpal genom en inkråmsöverlåtelse.


 

Väsentliga händelser efter rapportperioden

  • BellPal Holding AB genomfört en riktad nyemission om 16,1 MSEK till teckningskursen 1,21 SEK per aktie
  • Uppdatering om avtalet med eBuyNow
  • Långt gångna diskussioner med amerikanska intressenter enligt tidigare offentliggjort pressmeddelande den 24 augusti 2023.



 

Om BellPal

BellPal grundades i Sverige 2016, och har sedan starten bedrivit utveckling och försäljning i Stockholm och USA inom distansomsorgsteknologi. Fokus har legat på biometriska edge algoritmer, dvs. analys och mätning av mänskliga rörelsemönster, integrerade i ett kommunikationssystem som processar både prediktiva (analyser av stora mängder data för att hitta mönster som sedan kan användas för att göra förutsägelser) och adaptiva (situationsbaserade) data. Ett exempel på det sistnämnda är det automatiska fallalarmet från BellPals egna klocka. Visionen är att skapa en mjukvaruplattform för olika tjänster och

produkter inom care tech. I anledning av detta förvärvades Savey Int AB, Northern Breeze AB och Delphi LST AB, som både harutvecklat produkter som kompletterar Bolagets mjukvaruplattform med sina egenutvecklade produkter inom care tech.


 

VD-ord

Det andra kvartalet har varit en spännande och utmanande tid för bolaget. Men tack vare nytt kapital, en ny styrelse och ledning och inte minst styrkan hos våra medarbetare och teamets starka framtidstro, har vi stadigt gått framåt. Ett kvitto på det utgör dom pågående förhandlingarna i USA. Det i sig är ett bevis på vår produktkatalogs relevans och höga kvalitet.

De pågående diskussionerna på andra sidan Atlanten har visat sig dra ut på tiden mer än väntat då det för oss handlar om att säkerställa de bästa villkoren för våra aktieägares intressen. Vi förväntar oss dock att nå en slutsats under veckans gång. Även om mycket fokus ligger på USA och uppköpsförhandlingarna, så står vi inte stilla på hemmaplan. Här har vi bland annat påbörjat ett samarbete med Skyresponse. Genom att integrera våra produkter i deras alarm management plattform sänker vi tröskeln och banar väg för mer inkluderande samarbeten inom vård och omsorg på svensk och europeisk marknad. Med Skyresponse:s starka närvaro på marknaden hoppas vi på många positiva utfall från samarbetet.

Vi har också fortsatt utforskat samarbetsmöjligheter med boAt, den tredje största tillverkaren av smartklockor i världen, som har visat ett betydande intresse, inte bara för vår algoritm utan för nyttjandet av hela Bellpals plattform för fall och larmhantering.

På temat drakar lyfter i motvind så kommer vi göra vårt yttersta för att förverkliga bolagets fulla kommersiella potential.

Hälsningar,

Per-Håkan Westman

tfVD Bellpal Holding AB.

Denna information är sådan information som BellPal Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 augusti 2023 kl. 20.15.


 

Datum 2023-08-30, kl 20:17
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!