Kallelse till extra bolagsstämma i Backaheden Fastighets AB

REG

Aktieägarna i Backaheden Fastighets AB, org.nr. 559263-8240, kallas härmed till extra bolagsstämma den 26 september 2023 klockan 10:00 i Pareto Business Management AB:s lokaler, Berzelii Park 9, våning 9, Stockholm.

Anmälan m.m.

Aktieägare som vill deltaga i stämman ska:

  • Dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 18 september 2023,
  • Dels senast den 20 september 2023 anmäla sig hos bolaget för deltagande i stämman.

Anmäl ert deltagande skriftligt till Backaheden Fastighets AB, Att: Johan Åskogh, c/o Pareto Business Management AB, Berzelii Park 9, P.O. Box 7415, 103 91 Stockholm, eller e-post: johan.askogh@paretosec.com. Vid anmälan ska uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav samt i förekommande fall uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Till anmälan bör därtill i förekommande fall bifogas fullständiga behörighetshandlingar såsom registreringsbevis och fullmakt för ställföreträdare och ombud.

Förvaltarregistrerade aktier

För att ha rätt att delta i stämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir upptagen i framställningen av aktieboken per den 18 september 2023. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts av förvaltaren senast den 20 september 2023 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud och biträden m.m.

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet eller, för det fall rätten att företräda aktieägarens aktier är uppdelad på olika personer, ombuden med angivande av antal aktier respektive ombud har rätt att företräda. Fullmakten är giltig högst ett år från utfärdandet, eller under den längre giltighetstid som anges i fullmakten, dock längst fem år från utfärdandet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen, som utvisar  behörighet att utfärda fullmakten, bifogas.

Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före stämman insändas per brev till bolaget på ovan angivna adress. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på bolagets webbplats www.backaheden.se och sändas till aktieägare som så begär och som uppger sin postadress. Aktieägare får ha med sig ett eller två biträden om anmälan härom sker enligt vad som är beskrivet i kallelsen.

Antal aktier och röster

I bolaget finns totalt 4 891 427 aktier, motsvarande 4 891 427 röster. Bolaget innehar inga egna aktier.

Upplysningar på stämman

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, om förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterbolags ekonomiska situation, och om bolagets förhållande till annat koncernbolag.

Behandling av personuppgifter

I samband med anmälan kommer bolaget behandla de personuppgifter som efterfrågas enligt ovan om aktieägare. De personuppgifter som samlas in från aktieboken, anmälan om deltagande i stämman samt uppgifter om ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för stämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Personuppgifterna kommer endast användas för stämman. För ytterligare information om bolagets behandling av personuppgifter och dina rättigheter, se bolagets hemsida www.backaheden.se under rubriken "Aktieägares personuppgifter" (som finns under avsnittet "Investor relations" och rubriken "Aktien").

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två protokolljusterare.
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Förslag till beslut om vinstutdelning för nya aktier.
  8. Stämmans avslutande.

Punkt 7. Förslag till beslut om vinstutdelning för nya aktier

Årsstämman i Backaheden Fastighets AB den 4 april 2023 beslutade om vinstutdelning om totalt 5 kronor per aktie, fördelat på fyra utbetalningar om vardera 1,25 kronor med avstämningsdagar för betalning av utdelningen den 6 april 2023, 30 juni 2023, 29 september 2023 respektive 29 december 2023, innebärande en total utdelning om 16 050 000 kronor. Med avstämningsdag den 6 april 2023 och den 30 juni 2023 skedde således en utdelning om totalt 8 025 000 kronor.

Med hänsyn till den nyemission om 1 681 427 aktier som styrelsen i bolaget beslutade om den 31 juli 2023, med stöd av årsstämmans bemyndigande, vilket således skett efter årsstämmans beslut om vinstutdelning, föreslår styrelsen om vinstutdelning för de nya aktierna.

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om vinstutdelning på de 1 681 427 aktier som har emitterats. Utdelningen ska uppgå till totalt 2,50 kronor per aktie. Utbetalning av utdelningen föreslås ske vid två olika tillfällen före nästa årsstämma, innebärandes att 1,25 kronor per aktie utbetalas per utbetalningstillfälle. Det föreslås att avstämningsdagar för erhållande av utdelning ska vara den 29 september 2023 och 29 december 2023.

Ovanstående förslag innebär att högst 4 203 567,50 kronor tas i anspråk för vinstutdelning.

Enligt den på årsstämman 2023 fastställda årsredovisningen och koncernredovisningen uppgick fritt eget kapital till 275 520 876 kronor. Efter utbetalning av utdelningen om 16 050 000 kronor som beslutades om på årsstämman den 4 april 2023 kvarstår 259 470 876 kronor av det disponibla beloppet enligt 17 kap. 3 § aktiebolagslagen.

Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de smärre justeringar som krävs för beslutets registrering vid Bolagsverket.

Den senaste årsredovisningen, revisionsberättelsen, styrelsens redogörelse, motiverat yttrande och revisors yttrande samt fullmaktsformulär finns tillgängliga hos bolaget, adress c/o Pareto Business Management AB, Berzelii Park 9, Stockholm, på bolagets webbplats www.backaheden.se samt sändas till aktieägare som så begär och som uppger sin postadress.

Stockholm i september 2023

BACKAHEDEN FASTIGHETS AB Styrelsen

Datum 2023-09-06, kl 13:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!