Simone Margulies utsedd till ny vd och koncernchef för Axfood

REG

Simone Margulies kommer med start den 15 augusti att efterträda Klas Balkow i rollen som vd och koncernchef för Axfood. Simone har arbetat inom Axfoodkoncernen i olika roller i åtta år och är medlem av Axfoods koncernledning sedan fyra år. Hon är idag vd för Hemköpskedjan AB, i vilken Hemköp och Tempo ingår, och hade dessförinnan rollen som vice vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Simone har totalt över 18 års erfarenhet inom dagligvarubranschen.

- Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att kunna berätta att Simone Margulies är den som tar över rollen som vd och koncernchef för Axfood. Simone är en passionerad och engagerad ledare och har ett starkt kommersiellt driv med medarbetare, kunder och affären i fokus. Hon har en lång och bred erfarenhet från dagligvaruhandeln och känner Axfood väl efter sina åtta år inom koncernen, och hon är helt rätt person att tillsammans med teamet fortsätta utveckla Axfood in i framtiden, säger Axfoods styrelseordförande Thomas Ekman.

- Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar mig an rollen som Axfoods vd och koncernchef. Det finns en enorm kapacitet inom hela Axfoodkoncernen där min roll blir att skapa förutsättningar för organisationen att fortsätta utveckla affären och leverera på de stora utvecklingsprogram som vi genomför. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och skriva nästa kapitel i Axfoods historia, säger Axfoods tillträdande vd och koncernchef Simone Margulies.

Axfoods nuvarande vd och koncernchef Klas Balkow kommer att finnas tillgänglig till utgången av 2024 för att säkra bästa möjliga överlämning till Simone Margulies. Rekryteringen av Simones efterträdare i rollen som vd för Hemköpskedjan AB inleds omedelbart.

 

Denna information är sådan information som Axfood AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 april 2024 klockan 08:10.

 

Datum 2024-04-17, kl 08:10
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!