Hans Bax utsedd till ny vd för Dagab

REG

Hans Bax kommer med start den 1 februari nästa år att efterträda Nicholas Pettersson i rollen som vd för Dagab, då Nicholas tillträder rollen som vd för Willys. Hans har arbetat inom Dagab sedan 2011 i flera olika roller, senast som affärsområdeschef med ansvar för koncernens kött & chark-, fisk & skaldjur-, samt frukt- & gröntaffär. Han är också ansvarig för det nya semiautomatiserade frukt- och gröntlagret i Landskrona. Dessförinnan har Hans arbetat i roller såsom kategoriområdeschef och inköpschef på ICA och varuflödeschef och inköpschef på Lidl. Sammantaget har Hans varit verksam inom svensk dagligvaruhandel i över 20 år.

- Jag är oerhört glad över att Hans Bax i början av nästa år kliver på som vd för Dagab. Hans har en lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen. Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren. Jag ser fram emot att följa Dagabs fortsatta resa under Hans ledning, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

- Jag är fantastiskt glad och väldigt hedrad över att få tillträda som vd för Dagab. Jag har arbetat inom Dagab i många år och inspireras av den starka operativa prestationen i kombination med den ständiga strategiska förnyelsekraften som finns hos alla medarbetare inom företaget. Tillsammans med alla medarbetare, kunder och leverantörer ser jag fram emot att fortsätta utveckla Dagab, säger Hans Bax, tillträdande vd för Dagab.

 

Datum 2023-10-06, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!