Awardit fortsätter konsolidera DACH-regionen genom förvärv av det tyska lojalitetsföretaget IPO PrämienServices GmbH

MAR

Awardit AB (publ) (”Awardit”) och ägaren av det ledande tyska lojalitetsföretaget IPO PrämienServices GmbH (”IPO”) har tecknat aktieöverlåtelseavtal genom vilket Awardit har förvärvat 100 procent av IPO. Köpeskillingen är 7,8 MEUR.

"IPO är ett förvärv som passar mycket bra ihop med övriga Awardit på DACH-marknaden. IPO är Prämie Direkts största konkurrent och ger oss väsentliga samordnings- och skalfördelar i vår nuvarande verksamhet. Det är ett välskött familjeägt företag sedan 40 år med en attraktiv kundstock. Vi ser stor potential för samordningsvinster inom bl.a. ledning, inköp och lager/logistik med vår nuvarande verksamhet i DACH. Vi blir nu ett av det största lojalitetsföretagen i DACH med en pro-forma omsättning på ca 52 MEUR i regionen.”, säger Erik Grohman, VD för Awardit.

Awardit och ägaren av det ledande tyska lojalitetsföretaget IPO har tecknat aktieöverlåtelseavtal genom vilket Awardit har förvärvat 100 procent av IPO. Köpeskillingen är 7,8 MEUR, på skuld- och kassafri basis, och betalas kontant vid tillträdet den 31 oktober. En tilläggsköpeskilling motsvarande bruttovinsten hänförlig till en möjlig ny del av verksamheten kan tillkomma under en tvåårsperiod, dock maximalt 2 MEUR.

IPO, ett familjeägt företag sedan 40 år, är ett av de ledande lojalitetsföretagen inom rewards management på den tyska marknaden. IPO tillhandahåller tekniska lösningar och sortiment för belöningsshopar kopplade till lojalitetsprogram, säljincitamentsprogram och personalförmånsprogram på white label basis. IPOs omsättning för räkenskapsåret 22/23 var 17,8 MEUR med ett EBITDA-resultat på 0,5 MEUR. Awardits värdering och köpeskillingen baseras bl.a. på ett EBITDA-resultat, som justerats för diverse ägarrelaterade kostnader, på ca 1 MEUR. Räkenskapsåret 21/22 uppgick omsättningen och EBITDA-resultatet till 24 MEUR respektive 1,9 MEUR. Nedgången under 22/23 förklaras av att en större kund har pausat sitt säljincitamentsprogram. Under perioden juli-september 2023 var den organiska omsättningstillväxten 4,3 procent. IPO har 41 anställda med kontor och lageranläggning i Weingarten i södra Tyskland. Prämie Direkts tidigare VD Jörg Behnke, numera Senior Business Development Advisor DACH, kommer omedelbart att tillträda som VD för IPO.

Datum 2023-10-26, kl 15:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!