Kommuniké från Auriant Mining AB (publ):s årsstämma den 16 maj 2023

REG

Auriant Mining AB (publ) höll under tisdagen den 16 maj 2023 sin årsstämma.

De huvudsakliga beslut som fattades vid bolagsstämman var följande. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den kompletta kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen. Kallelse till årsstämman samt fullständiga förslag finns tillgängliga på Bolagets hemsida, www.auriant.com.

Fastställande av balans- och resultaträkningar
Stämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2022.

Disposition av bolagets resultat
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens och verkställande direktörens förslag, att bolagets fria egna kapital om -268 220 779 kronor balanseras i ny räkning och att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret.

Ansvarsfrihet
Stämman beviljade styrelseledamöterna och den verkställande direktören ansvarsfrihet gentemot bolaget för räkenskapsåret 2022.

Styrelse och revisorer
Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av fyra (4)
ledamöter utan styrelsesuppleant samt att antalet revisorer ska vara en (1) utan revisorssuppleant.

Stämman omvalde styrelseledamöterna Peter Daresbury, Thor Åhlgren, Preston Haskell och Jukka Pitkäjärvi till styrelseledamöter. Stämman omvalde Peter Daresbury till styrelsens ordförande.

Revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB omvaldes för att arbeta som revisorer för Bolaget med Anna Rozhdestvenskaya som huvudansvarig revisor.

Stämman beslutade att arvode ska utgå med 400 000 kronor till styrelseordförande och
250 000 kronor vardera till envar av ordinarie styrelseledamöter. Om styrelsen väljer att tillsätta några kommittéer ska arvode utgå med 25 000 kronor per år till varje medlem för kommittéarbete. Det högsta belopp som kan komma att utbetalas i arvode till styrelsen, inklusive ersättning för kommittéarbete, uppgår till 1 375 000 kronor.

Stämman beslutade att arvode till revisor ska utgå enligt avtal mellan bolaget och revisorn.

Valberedning
Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om principer för tillsättande av
valberedning och instruktion för valberedningen.

Bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier
Stämman bemyndigade styrelsen att – vid ett eller flera tillfällen intill nästkommande årsstämma – besluta om att öka bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier i sådan utsträckning att det motsvarar en utspädning av det antal aktier som är utestående vid tidpunkten för kallelsen till årsstämman uppgående till högst 20 procent, räknat efter fullt utnyttjande av nu föreslaget emissionsbemyndigande.

Nyemission av aktier ska kunna ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt med eller utan bestämmelse om apport eller kvittning eller andra villkor. Enligt 16 kap.
aktiebolagslagen äger styrelsen inte med stöd av detta bemyndigande besluta om emissioner till styrelseledamöter i koncernen, anställda m.fl. Syftet med bemyndigandet är att öka bolagets
finansiella flexibilitet och styrelsens handlingsutrymme. Om styrelsen beslutar om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska skälet vara att möjliggöra för bolaget att, på ett snabbt och effektivt sätt, finansiera rörelsen, förvärva hela eller delar av företag eller verksamheter, eller bredda ägarkretsen. Vid sådan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska emissionen genomföras på marknadsmässiga villkor.

Ändring av bolagsordningen och minskning av aktiekapitalet

Stämman beslutade att ändra gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningens § 4 genom att sänka aktiekapitalets gränser från lägst 5 322 450 kronor och högst 21 329 800 kronor till lägst 500 000 kronor och högst 2 000 000 kronor. Stämman beslutade vidare att minska aktiekapitalet med 10 611 430,315619 kronor för att täcka bolagets förluster. Minskningen ska ske utan indragning av aktier. Efter att minskningen har registrerats hos Bolagsverket kommer aktiekapitalet att uppgå till 500 000 kronor.

För mer information, vänligen kontakta:

Danilo Lange, VD Tel: +7 495 109 02 82
e-post: d.lange@auriant.com

Företagsnamn: Auriant Mining AB

Kortnamn: AUR
ISIN-kod: SE0001337213

Website: www.auriant.com

Auriant Mining AB (AUR) är ett svenskt gruvbolag med inriktning på prospektering och guldproduktion i Ryssland, främst i republiken Tyva, Zabaikalye och republiken Khakassia. Bolaget har för närvarande fyra licenser, inklusive två gruvor i drift (Tardan och Alluvial vid Staroverinskaya), en prospekteringstillgång i ett tidigt skede och en prospekteringstillgång under utveckling.

Sedan den 19 juli 2010 handlas Auriants aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market under beteckningen AUR. Läs mer på www.auriant.com. G&W Fondkommission är Certified Adviser till Auriant Mining AB, för mer information besök www.gwkapital.se.

Bilaga


Datum 2023-05-16, kl 14:37
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!