Bolaget har nått en uppgörelse med en kund som inte betalt i enlighet med kontrakt

Bolaget har generellt erfarit svårigheter med att få betalning i tid från kunder där bolagets QCM-teknik påvisat svagheter i kundernas läkemedelskandidater.

Som framgår av bolagets "track record" klarar endast 1 av 3 läkemedelskandidater bolagets validering. Förseningar i betalningarna uppstår vanligtvis från kunder där kundens läkemedelskandidat inte klarat validering och därmed levererar bolaget resultat som inte alltid uppskattas. Det är i sammanhanget viktigt att påpeka att de läkemedelskandidater som klarar bolagets validering är väldigt framgångsrika i sina kliniska studier.

 

Bolaget har för närvarande ytterligare en liknande process pågående där vi sedan tidigare gjort en nedskrivning på hela fordringen men där bolaget nu troligen erhåller 0,15MSEK vilket kommer att påverka resultatet positivt under november eller december. I detta fall avbröts projekt på ett tidigt stadium då kunden inte kunde fullfölja sina betalningar och kundens styrelse valde frivilligt att inleda en likvidationsprocess. På engelska en "creditors voluantary liquidation".

 

Min summering är att vi levererar mycket bra vetenskapliga resultat till våra kunder men att vi måste vara tydlig med att vi levererar värdefulla resultat som av kund både kan upplevas som positiva och negativa.

 

Datum 2023-11-07, kl 20:42
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!