Attana tillsätter ny VD och stärker organisationen

REG

Som ett led i att stärka organisationen har styrelsen idag utsett Marcus Söderberg som ny VD för Attana AB. Han tillträder omgående och tar över det operativa ansvaret från och med nu.   
 
Marcus har en lång erfarenhet av IT och Finansbranschen och kommer närmast från Telia Finance AB som tillförordnad VD. Marcus har jobbat mycket med affärs-, verksamhets- och produktutveckling och kommersialiserat olika företag, affärsområden och produkter. Marcus har även varit involverad i Attana sedan 2016, med bland annat marknadsföring och IR. Marcus är sedan 2016 aktieägare i Attana.   

 

Jag är mycket glad att vi hittat en VD som kan leda Attana mot lönsamhet med bra fokus på både ledarskap, ekonomi och försäljning, och som känt och trott på bolaget under en längre tid. Vi har ännu inte haft den utvecklingen vi önskat och vi behöver göra en förstärkning och förändring. Marcus med sin erfarenhet av både storbolag och startup i olika chefsroller blir en stor tillgång för Attana och detta möjliggör för teamet att fokusera på befintliga och nya kunder samt vår teknikutveckling, säger ordförande Arne Nabseth.  

 

Nuvarande VD och grundare Teodor Aastrup kommer att fortsätta som utvecklingschef och fokusera på nuvarande och framtida kunder samt ha ansvar för produkt- och patentstrategi, instrumentutveckling, QCM-teknologi och för produktion.

 

Det är en inspirerande uppgift vi har framför oss och jag ser mycket framemot att bidra och utveckla Attana och våra kundrelationer. Attanas teknik är världsledande och används både för effektiv läkemedelsutveckling och för att säkerställa individers vaccinskydd. Fokus kommer initialt vara på att nå lönsamhet, säkra finansiering och stärka den kommersiella agendan, säger Marcus Söderberg.  

 

Eventuella frågor hänvisas till ir@attana.com  

 

Datum 2023-09-18, kl 08:50
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!