Attana AB fokuserar på lönsamhe

 Bolaget har sedan tidigare omförhandlat och reducerat kostnaderna för majoriteten av leverantörsavtalen men behöver vidta ytterligare åtgärder för att nå målet om lönsamhet.

 

Besparingsprogrammet kommer primärt att innefatta:

-          Personalneddragningar. Ca 4 tjänster berörs och är varslade.  

-          Reducerad lön för ledning under en begränsad period på 6 månader.

-          Reducerat styrelsearvode för innevarande period.

-          Översyn av lokaler.

-          Ytterligare leverantörsförhandlingar.

 

Bolagets bedömning är att dessa besparingar inte kommer få signifikant negativa konsekvenser för bolagets förmåga att leverera sina produkter och tjänster. Eventuell tillfällig personalbrist kan lösas genom bolagets goda relationer med ett antal partners.

 

Min målsättning är att ha en sund och lönsam affär där lönsamheten byggs tillsammans med våra fokuskunder primärt inom Life Science-området. Vi ska lägga tid på kunder som värdesätter nyttan av vår teknik och kunskap och som vill effektivisera sina läkemedelsutvecklingsprocesser för att satsa på rätt molekyl tidigt i processen samt effektivisera efterföljande faser. På så vis spenderas mindre pengar på icke kommersialiserbara alternativ som driver onödigt mycket kostnader, säger Marcus Söderberg, VD Attana.

 

Självklart så är det beklagligt att vi måste initiera ett program av denna karaktär eftersom det är bra personer som måste lämna oss men utan lönsamhet så är det tufft att driva bolaget framåt, säger Marcus vidare.

 

Positivt för bolaget är att arbetet med att jobba upp kundrelationerna går framåt. Bolaget får mycket positiv respons vilket är på väg att skapa ökade intäkter.

 

Datum 2023-12-01, kl 09:14
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!