Arjo säkrar förnyelse av omfattande uthyrningsavtal i Frankrike

Arjo har vunnit upphandlingen av uthyrningsavtalet från prestigefyllda UGAP i Frankrike och kommer därmed fortsätta att erbjuda vårdgivare högkvalitativa uthyrningslösningar under ytterligare fem år. Detta utgör ännu ett steg i bolagets fortsatta resa för lönsam tillväxt samt är ett bevis på Arjos ställning som en viktig partner till vården.

Upphandlingen görs av den statliga franska inköpsorganisationen UGAP. Arjo innehar även det nuvarande kontraktet – och har haft det under de senaste tio åren. Den förnyade upphandlingen omfattar mer än 900 kunder och motsvarar ett totalt värde om cirka 25 miljoner euro årligen över fem år, med start 2024. I tillägg till att upphandlingen är en stark drivkraft för Arjos uthyrningsverksamhet i Frankrike förväntas den även kunna ge möjligheter till ytterligare försäljning av lösningar för trycksårsprevention.

Med många vårdgivare under press ger uthyrningsmöjligheten en ökad flexibilitet avseende såväl ekonomi som tillgång till rätt utrustning.

”Vår uthyrningsverksamhet är en viktig drivkraft för ökad tillväxt och lönsamhet kommande år och vi har arbetat fokuserat för att expandera den här affären ytterligare på de europeiska marknaderna. Genom att vinna den här upphandlingen kan vi nu fortsätta vår tillväxtresa på den viktiga franska marknaden”, säger Joacim Lindoff, Arjos VD och koncernchef.

Upphandlingen med UGAP representerar en viktig del av Arjos totala uthyrningsaffär i Frankrike och stärker Arjos position som en ledande aktör inom området.

“Vårt team i Frankrike har gjort ett fantastiskt arbete i att erbjuda kunder högkvalitativa uthyrningslösningar och det förnyade UGAP-kontraktet är ett fint bevis på detta”, avslutar Joacim Lindoff.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Nilsson, EVP Communication & Public Relations
Tel: +46 734 244 515
Email: maria.nilsson@arjo.com  

Sara Ehinger, VP Investor Relations & Corporate Communications
Tel: +46 723 597 794
E-mail: sara.ehinger@arjo.com

 

Om Arjo
På Arjo är vi övertygade om att goda förutsättningar för mobilitet i vårdmiljöer är en central del av att erbjuda vård av hög kvalitet. Våra produkter och lösningar för patientförflyttning, hygien, desinfektion, diagnostik, behandling av bensår, förebyggande av trycksår och ventrombos samt våra sjukvårdssängar, är utformade för att främja mobilitet, säkerhet och värdighet i alla vårdsituationer. Med 65 års erfarenhet av att förbättra vardagen för patienter och vårdgivare, och ett globalt team på över 6 500 personer arbetar vi ständigt för att skapa bättre resultat för människor som möter utmaningar inom mobilitet. www.arjo.com

Datum 2023-10-27, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!