Arise och SCA samarbetar i utveckling av ca 1 000 MW vindkraft

REG

Arise AB (publ) ("Arise") har idag ingått samarbetsavtal med SCA, Europas största privata skogsägare, avseende utveckling av landbaserad vindkraft på delar av SCAs marker i Sverige.

Utvecklingssamarbetet med SCA är ännu ett led i Arise fokus att fördjupa samarbeten med markägare i bolagets kärnmarknader i syfte att utveckla och bygga ny vindkraft. Arise och SCA har identifierat sex konkreta markområden med bedömd potential om sammanlagt ca 1 000 MW. De identifierade markområdena bedöms ha goda möjligheter att realisera projekt på under kommande 5 - 10 år och bidra till att möta ökad efterfrågan på förnybar el i norra Sverige. Bolagen kommer att samarbeta i utvecklingsfasen av projekten, vilka Arise kommer att ha 49% ägarandel i när projekten når byggfärdig status. Projekten kommer att inkluderas i Arise projektportfölj som projekt i tidig fas.

Per-Erik Eriksson, VD, Arise AB:

"Vi är självklart väldigt glada och stolta att inleda ett utvecklingssamarbete med SCA. Omfattningen på detta samarbete gör att vi signifikant kommer att bidra till energiomställningen. Det är min fasta övertygelse att vi tillsammans besitter en exceptionellt stark plattform för att utveckla landbaserad vindkraft i större skala som också gagnar svensk industris konkurrenskraft".

Halmstad den 20 oktober 2023

ARISE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per-Erik Eriksson, VD Arise AB, +46 702 409 902

Markus Larsson, Finansdirektör Arise AB, +46 735 321 776

Denna information är sådan information som Arise AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 oktober 2023 kl. 08.30 CEST.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter hänvisar vi dig till vår personuppgiftspolicy på vår hemsida. Om du inte vill motta ytterligare utskick från oss är du välkommen att kontakta oss på info@arise.se

Datum 2023-10-20, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!