Arise lanserar aktieåterköpsprogram

Styrelsen för Arise AB (nedan "Arise" eller "Bolaget") har beslutat att utnyttja bemyndigandet från årsstämman den 4 maj 2023 och lansera ett aktieåterköpsprogram.

Återköp av stamaktier i Arise kommer genomföras på Nasdaq Stockholm i enlighet med dess regelverk för emittenter, EUs marknadsmissbruksförordning ("MAR") och EU-kommissionens delegerade förordning 2016/1052 (den så kallade "Safe Harbour-förordningen"). Återköpen kommer genomföras av Kepler Cheuvreux, som kommer besluta om tidpunkt för förvärv av Arise-aktier oberoende av Arise.

"Bolaget är i en mycket stark position och nyttjar här möjligheten att bidra till ökat aktieägarvärde via återköp. Givet Bolagets goda förutsättningar kan vi göra detta utan negativ påverkan på våra mål avseende lönsam tillväxt.", säger verkställande direktör Per-Erik Eriksson.

Återköpsprogrammet är föremål för följande villkor:

  • Det totala antalet aktier som får återköpas ska begränsas så att Arise innehav av egna aktier vid var tid inte överstiger 10 procent av det totala antalet utestående stamaktier. Bolagets avsikt är att återköpa egna aktier motsvarande ett belopp om upp till 100 MSEK.
  • Återköpen på Nasdaq Stockholm ska göras till ett pris per aktie inom det registrerade intervallet för den gällande kursen vid varje given tidpunkt, vilket är intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.
  • Återköpen av aktier kommer inledas den 16 november 2023 och pågå senast fram till och med Arise årsstämma 2024, varefter återköpsprogrammet kan komma att förlängas enligt årsstämmans beslut.
  • Betalning av aktier ska ske kontant.

Syftet med återköpet av stamaktierna är att anpassa Bolagets kapitalstruktur till kapitalbehovet över tid och därigenom bidra till ökat aktieägarvärde. Avsikten är för närvarande att de stamaktier som återköpts sedan ska makuleras genom beslut vid kommande bolagsstämmor.

Det totala antalet utestående aktier i Bolaget är 44,494,235 stamaktier. Arise innehar för närvarande 54 194 aktier.

Halmstad, 14 november 2023

Arise AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta

Per-Erik Eriksson, VD Arise AB, +46 702 409 902

Denna information lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 november 2023 kl. 20.00.

Datum 2023-11-14, kl 20:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!