Arctic Blue Beverages

KOMMUNIKÉ FRÅN ÅRSSTÄMMA I ARCTIC BLUE BEVERAGES AB DEN 13 JUNI 2023

MARKN.

Årsstämma i Arctic Blue Beverages AB org. nr 559361–7078, ("Bolaget"), ägde rum idag den 13 juni 2023 i Eversheds Sutherland Advokatbyrås lokaler på Sveavägen 20 i Stockholm. Följande huvudsakliga beslut fattades med erforderlig majoritet på stämman:

Fastställande av resultat- och balansräkningen
Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i Bolaget samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen.

Vinstdisposition
Årsstämman beslutade att disponera resultatet i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen, det vill säga att resultatet förs över i ny räkning.

Ansvarsfrihet
Styrelsens ledamöter och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2022.

Val av ledamöter till styrelsen och val av revisor och arvode till styrelsen och revisor
Årsstämman beslutade att styrelsens sammansättning ska bestå av fyra styrelseledamöter utan suppleanter.

Antti Villanen, Gustaf Björnberg, Petri Heino omvaldes till styrelsens ledamöter. Matti Nikkola valdes till ny styrelseledamot. Antti Villanen omvaldes till styrelsens ordförande. Det beslutades att styrelsearvode ska utgå med EUR 12 000 till var och en av de stämmovalda styrelseledamöterna som inte är anställa i Bolaget eller koncernen, och med EUR 24 000 till styrelsens ordförande.

Till revisor omvaldes WeAudit Sweden AB. WeAudit Sweden AB hade före stämman informerat att vid omval kommer Mikael Köver fortsättningsvis att vara huvudansvarig revisor. Det beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Beslut om riktlinjer för tillsättande av valberedning
Årsstämman beslutade att anta riktlinjerna för tillsättande av valberedning såsom de framgick av kallelsen.

Beslut om införande av incitamentsprogram
Årsstämman beslutade att införa incitamentsprogram 2023/2026 enligt förslag. Incitamentsprogram 2023/2026 är riktat till vissa anställda i Bolaget och omfattar maximalt 975 000 teckningsoptioner. Varje teckningsoption berättigar innehavaren att teckna en (1) ny aktie i Arctic Blue Beverages AB under en period om 25 dagar efter Bolagets offentliggörande av Q2 rapporten för 2026. Teckningskursen för nyteckning av aktie motsvarar 110 procent av det volymvägda genomsnittspriset under en period om trettio (30) dagar före årsstämman 2023.

Beslut om godkännande av vissa styrelseledamöters deltagande i incitamentsprogram 2023/2026
Årsstämman beslutade att godkänna aktieägaren Grizzly Hill Capital Abs förslag om att tillåta styrelseledamot Antti Villanen att delta i incitamentsprogram 2023/2026 med anledning av hans operativa roll i Bolaget.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emissioner av aktier, teckningsoptioner och konvertibler
Det beslutades att bemyndiga styrelsen att - vid ett eller flera tillfällen och senast fram till nästa årsstämma - besluta om att öka Bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier, teckningsoptioner och konvertibler inom de gränser som bolagsordningen medger från tid till annan.

Nyemissioner av aktier, liksom emissioner av teckningsoptioner och konvertibler, får ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med eller utan bestämmelse om apport, kvittning eller andra villkor. Enligt 16 kap.
aktiebolagslagen får styrelsen med stöd av detta bemyndigande inte besluta om emissioner till koncernens styrelseledamöter, anställda och andra. Emission beslutad med stöd av bemyndigandet ska ske till marknadsmässiga villkor.

Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att nyemissioner av aktier, teckningsoptioner och konvertibler ska kunna ske för att öka Bolagets finansiella flexibilitet och/eller styrelsens handlingsutrymme.

Beslut om bemyndigande till styrelsen att vidta mindre justeringar av de på stämman fattade besluten
Beslutades att bemyndiga styrelsen, den verkställande direktören eller den styrelsen i övrigt förordnar att vidta sådana smärre justeringar och förtydligande av de på stämman fattade besluten i den utsträckning detta är erforderligt för registrering av besluten.

Datum 2023-06-13, kl 17:03
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!