Göran Fredriksson och Lisbeth Sämå föreslås till nya styrelseledamöter i Aprendere Skolor AB (publ)

MARKN.

Lars och Carl Tunberg samt Amanda Sehlberg har tidigare meddelat att de inte står till förfogande för omval till styrelsen. I stället föreslås Göran Fredriksson och Lisbeth Sämå till nya styrelseledamöter vid Aprendere Skolor AB:s (publ) bolagsstämma den 18 december 2023.

Göran Fredriksson har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet, bland annat som VD och styrelseordförande för Frösunda Omsorg samt VD respektive vVD i flera bolag inom Länsförsäkringar. Han har även haft en lång rad externa styrelseuppdrag, däribland styrelseordförande i Vårdföretagarna, Agria AB och Aprendere Skolor till vars styrelse han nu återvänder. Göran var styrelseordförande under perioden september 2016 till och med januari 2020 då han lämnade uppdraget som styrelseordförande i Aprendere i samband med sin flytt till Frankrike.. Göran är 70 år och civilingenjör.

Lisbeth Sämå har gedigen erfarenhet från att bland annat varit socialchef, barn- och grundskolechef, barnomsorgschef, biträdande kommundirektör och tillförordnad kommundirektör i Täby kommun, barnomsorgschef i Askersunds kommun och förskolechef i Stockholms stad. Lisbeth är 73 år och utbildad socialpedagog.

Vidare föreslås omval av Paul Lindquist som styrelseordförande samt Ulf Djurberg och Svetlana Lajic Näreskog som styrelseledamöter.

Datum 2023-12-08, kl 12:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!