Styrelsen i Appspotr föreslår kvittningsemission av aktier

REG

Skälet till styrelsens förslag att frångå aktieägares företrädesrätt är att möjliggöra en förstärkning av Bolagets balansräkning genom att minska Bolagets skuldsättning. Kvittningsemissionen anses av styrelsen vara fördelaktig för Bolaget och dess aktieägare eftersom en långsiktig förstärkning av Bolagets balansräkning och finansiella ställning sker på ett kostnads- och tidseffektivt sätt.

Bolaget meddelade den 9 oktober 2023 att Bolaget upptagit ett lån från styrelseledamoten Håkan Johansson om 950 TSEK. Detta lån jämte upplupen ränta och uppläggningsavgift avses nu kvittas i Kvittningsemissionen, tillsammans med skulder till Peter Wendel, Bobby Spencer och Anders Lissåker, vars fordringar består av upparbetat och fakturerat arvode för arbete som inte omfattas av de teckningsberättigades ordinarie uppdrag i Bolaget.

Betalning om 0,37 kronor per aktie ska erläggas genom kvittning i samband med teckning, vilket motsvarar stängningskursen för Bolagets aktie den 19 mars 2024. Teckningskursen har fastställts utifrån en analys av rådande marknadsläge, verksamhetens historiska utveckling och Bolagets affärsutsikter. Styrelsen anser, mot bakgrund av denna analys, att teckningskursen är marknadsmässig.

Eftersom emissionen riktas till personer som omfattas av reglerna i 16 kap aktiebolagslagen krävs för giltigt beslut av bolagsstämman att beslutet biträds av aktieägare representerande minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Genom Kvittningsemissionen kommer antalet aktier och röster i Bolaget att öka med högst 4 051 155, till högst 16 091 352. Aktiekapitalet kommer att öka med högst 283 580,85 SEK, till högst 1 126 394,64 SEK. Kvittningsemissionen innebär en utspädningseffekt om högst cirka 25 procent, baserat på antalet aktier och röster i Bolaget efter Kvittningsemissionen.

Teckning och tilldelning förväntas ske så snart som möjligt efter årsstämman den 19 april 2024.

Styrelsens förslag till beslut om Kvittningsemissionen kommer att behandlas för beslut på Bolagets årsstämma den 19 april 2024. Styrelsen kommer inom kort att kalla till årsstämman.

Datum 2024-03-19, kl 19:29
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!