Slutgiltig studierapport erhållen för kliniska Fas Ib studien av PulmoStem

Amniotics AB (publ) (Nasdaq Stockholm: AMNI) meddelar idag att bolaget har erhållit den slutliga studierapporten för bolagets kliniska prövning med cellterapikandidaten PulmoStem vilken utvärderats i patienter som insjuknat i svår virusinfektion i nedre luftvägarna inkluderande Covid-19, Influenza A och RS-virus. Rapporten konfirmerar de tidigare kommunicerade positiva topline-data för säkerhet och tolererbarhet.

Det primära syftet med studien var att utvärdera säkerheten och tolerabiliteten av intravenös dosering av PulmoStem hos patienter med svåra nedre luftvägsinfektioner såsom covid-19, influensa A och RS-virus. Studien inkluderade också sekundära och explorativa effektmått, relaterade till biomarkörer för lungskada och inflammation, samt andra kliniska effektmått. Studien var en adaptiv och dos-eskalerande studie som omfattade 6 inlagda patienter med covid-19 eller andra nedre luftvägsinfektioner och genomfördes på en klinik i Sverige.

Bolaget kommer tillsammans med studieansvariga läkare och forskare sammanställa och publicera resultaten i en akademisk facktidskrift.
-Vi är nöjda med att den slutliga studierapporten nu är i vår hand. Analys av studiedata rörande hur inflammation i lungan kan moduleras kommer stödja den fortsatta utvecklingen av PulmoStem, säger Marcus Larsson, vd, Amniotics AB.

Datum 2023-09-13, kl 08:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!