Kallelse till extra bolagsstämma i Amniotics AB (publ)

MARKN.

Aktieägarna i Amniotics AB (publ), org.nr 559024-6558 (”Amniotics”), kallas till extra bolagsstämma måndagen den 15 juli 2024 kl. 13.00, på Medicon Village, byggnad 406, mötesrum Bioforum, Scheelevägen 2, i Lund.

Rätt att delta och anmälan

Aktieägare som önskar delta i stämman ska:

  • vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 5 juli 2024, och
  • anmäla sig till bolaget senast tisdagen 9 juli 2024 skriftligen till Amniotics AB (publ), Medicon Village, Scheelevägen 2, 223 63 Lund. Anmälan kan också göras per e-post info@amniotics.com. I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer dagtid samt ska, i förekommande fall, uppgift om antalet biträden (högst två) lämnas.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare måste hos förvaltaren, för att äga rätt att delta vid stämman, begära att föras in i aktieboken i eget namn hos Euroclear Sweden AB (s.k. rösträttsregistrering). Förvaltaren måste ha genomfört rösträttsregistreringen senast tisdagen 9 juli 2024, vilket innebär att aktieägare som önskar sådan rösträttsregistrering måste underrätta förvaltaren om detta i god tid före nämnda datum.

Ombud m.m.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet ha med skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt till stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman. Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på bolagets webbplats (www.amniotics.com) och skickas med post till aktieägare som kontaktar bolaget och uppger sin adress.

Förslag till dagordning:

  1. Stämman öppnas.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Val av en eller två justeringsmän.
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  6. Godkännande av dagordning.
  7. Beslut om godkännande av fusionsplan.
  8. Stämman avslutas.

Beslutsförslag

Beslut om godkännande av fusionsplan (punkt 6)

Styrelserna för Amniotics och Magle Chemoswed Holding AB (org.nr 556913-4710) (”Magle Group”) antog den 30 maj 2024 en fusionsplan (”Fusionsplanen”) för att genomföra en fusion av Magle Group och Amniotics (”Fusionen”). Fusionsplanen registrerades hos Bolagsverket den 3 juni 2024 och registreringen kungjordes i Post och Inrikes Tidningar den 5 juni 2024. Styrelsen för Amniotics föreslår med anledning av den föreslagna Fusionen att stämman beslutar om godkännande av Fusionsplanen.

Enligt Fusionsplanen ska Fusionen ske genom absorption med Magle Group som övertagande bolag och Amniotics som överlåtande bolag. Fusionens genomförande förutsätter godkännande av Fusionsplanen vid bolagsstämma i Amniotics samt att övriga villkor enligt Fusionsplanen är uppfyllda. Som fusionsvederlag kommer aktieägare i Amniotics att erhålla en (1) ny aktie i Magle Group för sex tusen åtta hundra (6 800) aktier i Amniotics.

Under förutsättning av att villkoren för Fusionen uppfylls kommer Amniotics att upplösas och dess tillgångar och skulder att övergå till Magle Group genom Bolagsverkets registrering av Fusionen, vilken beräknas ske tidigast den 3 oktober 2024. Redovisning av fusionsvederlaget kommer att ske efter Bolagsverkets registrering av Fusionen.

Särskild beslutsmajoritet

För giltigt beslut under punkten 6 krävs att förslaget biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Upplysningar på stämman

Aktieägare som är närvarande vid stämman har rätt att begära upplysningar avseende förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen i enlighet med 7 kap. 32 § 1 p. aktiebolagslagen (2005:551).

Tillhandahållande av handlingar

Fusionsplanen och bilagor därtill hålls tillgängliga på bolagets kontor, Medicon Village, Scheelevägen 2, 223 63 Lund och på bolagets webbplats (www.amniotics.com), samt skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Kopior av handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på stämman.

Ett fusionsdokument – innehållandes bland annat en beskrivning av bakgrunden och motiven för Fusionen – förväntas offentliggöras den 28 juni 2024, och kommer därefter att hållas tillgängligt på Amniotics kontor och webbplats.

Antalet aktier och röster i bolaget

Antalet utestående aktier och röster i bolaget uppgår vid tidpunkten för denna kallelse till 2 733 052 159. Bolaget innehar inga egna aktier.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

___________________

Lund i juni 2024

Amniotics AB (publ)

Styrelsen

Datum 2024-06-12, kl 11:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.