Alzinova inleder samarbete med PolyPeptide

MAR

Alzinova AB (publ) (“Alzinova” eller “Bolaget”) meddelar idag att Bolaget har tecknat ett avtal med PolyPeptide Laboratories Holding (PolyPeptide) för tillverkning av Alzinovas peptid (AβCC).

Som tidigare meddelats förbereder Alzinova för kommande fas 2- och 3-studier för vaccinkandidaten ALZ-101 mot Alzheimers sjukdom. Som ett led i detta har Bolaget tecknat ett avtal med PolyPeptide för storskalig tillverkning av peptiden (AβCC) avsett för framtida kliniska studier. PolyPeptide är en global marknadsledande aktör inom kontraktsutveckling och tillverkning av peptider samt peptidrelaterade molekyler och är regulatoriskt certifierade.

Samarbetet med PolyPeptide kompletterar ett befintligt utvecklings- och leveransavtal och möjliggör för Alzinova att bredda sin kapacitet inför kommande studier samt att stärka Bolagets position i dialogen med potentiella partners.

"Det nya samarbetet med PolyPeptide för utveckling och storskalig tillverkning stärker Alzinovas position som en innovativ aktör för utveckling av nästa generations läkemedel mot Alzheimers sjukdom. Tillsammans tar vi steg mot att förbättra livet för miljontals människor runt om i världen.”, säger Kristina Torfgård, VD för Alzinova.

[MAR]

Datum 2023-08-25, kl 07:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!