Kommuniké från årsstämman i Alpcot Holding

REG

Årsstämma i Alpcot Holding AB (publ) hölls idag den 31 maj 2024 på Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm. Aktieägarna fattade följande beslut:

  • Resultat- och balansräkning samt koncernresultat- och koncernbalansräkning för räkenskapsåret 2023 fastställdes,
  • Vinstutdelning för räkenskapsåret 2023 ska inte lämnas, i enlighet med styrelsens förlag,
  • Styrelseledamöterna och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023,
  • Val av Katre Saard (omval), Fredrik Brodin (omval), Björn Bringes (nyval) och Girts Cimermans (nyval) till styrelseledamöter. Katre Saard omvaldes till ordförande,
  • Styrelsearvode om 225 000 kronor till de ledamöter som inte är anställda i koncernen,
  • Omval av det auktoriserade revisionsbolaget Grant Thornton Sweden AB till revisor.

Utöver ovanstående beslut fattade aktieägarna beslut om att inrätta ett aktiebaserat incitamentsprogram för vissa anställda i bolaget i enlighet med förslaget i kallelsen. Beslutet innebär att en emission av totalt högst 10 550 000 teckningsoptioner riktas till bolaget och att teckningsoptionerna sedan kan överlåtas från bolaget till vissa anställda.

Aktieägarna fattade avslutningsvis också beslut om att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästkommande årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibla skuldebrev mot kontant betalning och/eller med bestämmelse om apport eller kvittning eller eljest med villkor samt att därvid kunna avvika från aktieägarnas företrädesrätt. Ökningen av aktiekapitalet får motsvara en utspädning om maximalt 25,0 procent i förhållande till antalet aktier i bolaget vid den tidpunkt då bemyndigandet nyttjas för första gången.

Datum 2024-05-31, kl 13:45
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.