Alpcots besparingsprogram på plats och påskyndar vägen till lönsamhet

REG

En viktig del i den affärsplan Alpcot fastställde i november 2023 var att skapa en mer kostnadseffektiv organisation i syfte att snabbare nå lönsamhet. Under första kvartalet har det skett en rad organisatoriska förändringar, bland annat kommer rollerna som affärsutvecklingschef, vice vd samt COO att avskaffas. Vidare har bolagets avgående CTO ersatts med en internrekrytering.

Utöver kostnadsbesparingar ser Alpcot även positiva effekter på intäktssidan. Kapitalet i Alpcots portföljförvaltning har ökat med 17% till cirka 2 miljarder kronor och kapitalet i depåtjänsten har ökat från cirka 8,3 miljarder kronor till cirka 8,7 miljarder kronor under första kvartalet 2024.

”En fortsatt stark underliggande utveckling i kombination med en minskad kostnadskostym gör att utsikterna för att nå lönsamhet ser väldigt goda ut. Det nyligen ingångna samarbetsavtalet med Aktiespararna ger ytterligare stöd för den bilden”, säger Dusko Savic VD Alpcot.

Datum 2024-04-05, kl 13:49
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!