Alpcot utser Dusko Savic till VD för att öka tillväxten

REG

Dusko Savic har närmare 20 års erfarenhet från finansbranschen hos Skandia och Nord Fondkommission och har en magisterexamen inom finansiering från Stockholms universitet. Dusko Savic har arbetat på Alpcot sedan december 2021 med affärsutveckling.  Dusko har varit engagerad i utvecklingen av digitala verktyg till rådgivare, kundportalen och Alpcots produkterbjudande och har en bred kunskap om Alpcots egenutvecklade affärssystem. Han har även sedan 2022 ingått i Alpcots ledningsgrupp.

”I samband med att Alpcot under 2023 gjorde en strategisk översyn och fastställde en ny affärsplan i november 2023 identifierades en möjlighet att både förbättra sammansättningen i Alpcots ledningsgrupp och genomföra besparingar. Dusko har ett stort Alpcothjärta och brinner för den digitalisering som Alpcot startade redan 2017 med utvecklingen av Alpcots affärssystem. Duskos passion och personliga driv är precis vad Alpcot behöver för att öka tillväxten och kapitalisera på Alpcots uppskattade digitala plattform. Förändringarna kommer också medföra betydande besparingar för Alpcot och möjliggör att Alpcot kommer bli lönsamt tidigare. Alpcots ledning kommer att återkomma med en uppdaterad finansiell målsättning under våren.”, säger Katre Saard, ordförande Alpcot.

”Styrelsen är tacksam för att avgående VD Björn Bringes fortsätter arbeta inom Alpcot med strategiska frågor. Under Björns ledarskap har Alpcot startat värdepappersrörelsen, byggt en av marknadens mest avancerade depåtjänster med ledande digitala rådgivningsverktyg samt etablerat Alpcot som en seriös aktör på marknaden. Björns styrkor kommer bäst till användning för att bestämma och implementera Alpcots strategi för framtiden.”, fortsätter Katre Saard, ordförande Alpcot.

”Jag ser med spänning fram emot att ta mig an denna utmaning och att tillsammans med alla fantastiska medarbetare på Alpcot öka tillväxten och attrahera fler rådgivare till vår marknadsledande digitala plattform”, säger Dusko Savic, tillträdande VD för Alpcot.

Denna information är sådan information som Alpcot Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 februrai 2024 kl. 12:00 CET. Nedanstående ansvariga personer kan också kontaktas för ytterligare information.

Datum 2024-02-16, kl 12:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!