Alpcot i ett exklusivt samarbete med Aktiespararna om en Sverigefond utan avgifter

REG

Tanken med Aktiefonden är att erbjuda Aktiespararnas medlemmar ett förmånligt sparande, och andelsklassen som marknadsförs hos Alpcots kommer ha en årlig förvaltningsavgift på 0,0%. Alpcot ska skapa ett eget fondtorg till Aktiespararna där medlemmarna kommer kunna spara i både Aktiefonden och alla övriga ca 1 400 fonder på Alpcots rabatterade fondtorg.  Aktiespararnas nya fond kommer att lanseras under hösten. Samarbetet är villkorat av att Aktiefonden erhåller nödvändiga godkännanden från berörd myndighet.

Aktiespararnas nya fond genererar i sig inga intäkter för Alpcot. Men Alpcot har bra möjligheter till merförsäljning av andra produkter. Alpcot har ett av marknadens bredaste utbud av sparprodukter – däribland svenska och utländska aktier och ca 1 400 olika fonder samt en rad olika portföljförvaltnings- och rådgivningstjänster.

”Vi är stolta över att Aktiespararna väljer Alpcot som samarbetspartner vid lanseringen av sin nya fond. Det visar återigen att Alpcots digitala plattform för sparande och investeringar håller en mycket hög nivå. Det känns extra roligt att nå ett samarbete med Aktiespararna som delar samma värderingar som Alpcot, dvs att förenkla sparandet och få bort höga avgifter och göra det tryggare att handla med aktier och fonder.”, säger Dusko Savic, VD på Alpcot. ”Vi är övertygade om att Aktiespararnas nya fond kommer attrahera många nya kunder och nytt kapital till Alpcot. Och genom det skapas goda möjligheter till merförsäljning. Alpcot kommer utöver en del utvecklingsarbete ta på sig mycket låga kostnader för Aktiespararnas nya fond, och det är mycket tillfredsställande att ha exklusivitet på att marknadsföra en aktivt förvaltad Sverigefond utan avgifter.”, fortsätter Dusko Savic.

Datum 2024-03-27, kl 16:52
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!