Kommuniké från Årsstämma 2023 i Agtira AB

REG

Fastställande av resultat- och balansräkning samt koncernresultat- och koncernbalansräkning

Årsstämman fastställde framlagd resultat- och balansräkningen samt koncernresultat- och koncernbalansräkning för räkenskapsåret 2022.

Resultatdisposition

Årsstämman beslutade att disponera årets resultat i enlighet med styrelsens förslag innebärande att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2022 och att disponibla vinstmedel balanseras i ny räkning.

Ansvarsfrihet

Årsstämman beviljade samtliga som under 2022 innehaft uppdrag i bolaget som styrelseledamot respektive verkställande direktör ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Styrelse och revisor

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av styrelseledamöterna Ludvig Nauckhoff och Henrik Samuelson samt nyval av styrelseledamöterna Stig Svedberg, Mattias Byström och Mattias Gemborg.

Ludvig Nauckhoff nyvaldes till styrelsens ordförande.

Årsstämman omvalde, i enlighet med valberedningens förslag, den auktoriserade revisorn Johan Lindström.

Arvode till styrelsen och revisor

Årsstämman beslutade att arvode till styrelsen och revisorn ska utgå enligt valberedningens förslag.

Fastställande av principer för valberedningen

Årsstämman beslutade anta principer för valberedningen i enlighet med valberedningens förslag.

Införande av personaloptionsprogram 2023/2027:1 för anställda, riktad emission av teckningsoptioner av serie 2023/2027:1 och godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelses förslag, (A) att införa av personaloptionsprogram 2023/2027:1 för anställda, (B) riktad emission av teckningsoptioner av serie 2023/2027:1 samt (C) godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner av serie 2023/2027:1.

Beslut om godkännande av ingående av avtal med Byggbiten i Norrland AB (närstående­transaktion)

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att godkänna att bolaget ingår avtal med Byggbiten i Norrland AB.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till och med nästa årsstämma fatta beslut om nyemission av aktier och/eller teckningsoptioner och/eller konvertibler.

Ovan omnämnda förslag finns tillgängliga i sin helhet på bolagets hemsida www.agtira.com/se.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Edblad, tillförordnad vd Agtira AB
Telefon: 0702 61 10 39, e-post: christer.edblad@agtira.com

Datum 2023-06-16, kl 13:20
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!