Kommuniké från årsstämma i Africa Resources AB (publ)

MARKN.

Årsstämman 2023 i Africa Resources AB (publ), org.nr 556693-8014, (”Bolaget”) avhölls idag, den 15 juni i 2023, i Stockholm varvid aktieägarna huvudsakligen fattade följande beslut:

Fastställande av resultat- och balansräkning
Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkning och balansräkning i Africa Resources AB samt
koncernresultaräkning och koncernbalansräkning.

Ansvarsfrihet
Styrelsens ledamöter och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2022.

Val av styrelse och revisor samt arvodering
Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av tre (3) ledamöter samt att antalet revisorer ska vara en (1). Det beslutades vidare att ett arvode om sammanlagt 40 TSEK skulle utgå till styrelsen att fördelas med 20 TSEK till de ledamöter som inte är anställda i bolaget.

Till styrelseledamöter omvaldes Per Weithz och Thomas Häggkvist. Henrik Tingström valdes in som ny ledamot. Per Weithz föreslogs valdes till ny ordförande.

Stämman beslöt att till bolagets revisor utse den auktoriserade revisorn Johan Kaijser såsom huvudansvarig revisor (omval) för tiden fram till nästa årsstämma.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier
Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier, innebärande att styrelsen bemyndigas att fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, mot kontant betalning eller mot betalning genom kvittning eller med apportegendom besluta om emission av nya aktier, dock att sådana emissioner inte får medföra att bolagets registrerade aktiekapital eller antal aktier i bolaget ökas med mer än totalt 30,2 procent.

Datum 2023-06-15, kl 12:36
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!