Lyckad driftsättning av Aerowash AW3 i Indien

Aerowash har framgångsrikt driftsatt flygplanstvätten AW3 i Indien för servicebolaget Air India SATS (AISATS).

"Jag är otroligt stolt över vad vi fått till i denna leverans. Det är en enorm prestation av vårt team att genomföra driftsättningen så pass framgångsrikt som vi gjort. Kunden är otroligt nöjd med vårt unika tvättkoncept och vi är redan i diskussioner om fler affärer", säger Niklas Adler, vd på Aerowash.

Aerowash indiska partner AeroTech Support Services var mycket nöjd lanseringen av AW3 i Indien och den professionella supporten från Aerowash. Vd Ashwani Khanna kan konstatera att Aerowash långa och dedikerade utvecklingsarbete för att ta fram AW3 har varit framgångsrikt.

"AW3 var mycket uppskattad av alla flygbolag som använde tjänsten, särskilt stabiliteten som maskinen uppvisar när man arbetar på höjden på flygplanet. Vi testade också under ganska blåsiga förhållanden och fann den stabil även med utsträckt arm under tvätt av planets vertikala bakparti.", säger Ashwani Khanna.

Den lyckade driftsättningen av Aerowash modell AW3 har fått stor uppmärksamhet i indisk branschmedia där man framhåller att bolagets unika och hållbara drywash-koncept ger ökad effektivitet och säkerhet för operatörerna, samt väntas ge kostnadsbesparingar. 

"Med introduktionen av Aerowash siktar AISATS på att tillhandahålla betydande kostnadsbesparingar för flygbolag samtidigt som de är i linje med Indiens vision om hållbarhet. De avancerade tvättmöjligheterna bidrar inte bara till minskat aerodynamiskt motstånd utan resulterar också i ökade bränslebesparingar och ett minskat koldioxidavtryck", säger AISATS i ett uttalande.

Enligt Sanjay Gupta, vd på AISATS, är bolaget glada ("delighted") för att introducera Aerowash drywash-koncept till den indiska flygindustrin.

"Frånvaron av standardiserade procedurer och ett stort beroende av manuella tvättsystem har inneburit betydande utmaningar i Indien. Aerowash kommer att förändra metoden för flygplanstvätt, vilket säkerställer högre effektivitet och minskad resursförbrukning. Det nya tillägget i vår tjänst exemplifierar AISATS engagemang för hållbarhet och vår obevekliga strävan efter avancerade och miljövänliga lösningar inom flygindustrin.", säger Sanjay Gupta.

Bland de första användare i Indien av Aerowash unika koncept är flygbolaget Vistara. Bolaget konstaterar att tidigare manuella tvättprocedurer är tidsödande och benägna till mänskliga fel.

"Vi är glada över att bli Indiens första flygbolag att implementera detta unika initiativ som understryker vårt orubbliga engagemang för att investera i innovativa, ändamålsdrivna tekniker sedan starten. Detta är ytterligare ett steg som en del av våra pågående ansträngningar för att förbättra effektiviteten inom olika områden av vår verksamhet genom automatisering samtidigt som vi ständigt tittar på förbättrade och mer hållbara sätt att göra affärer.", säger Pankaj Handa, Senior Vice President på Vistara.

Urval av länkar till indisk media:

https://www.mobilityoutlook.com/news/vistara-deploys-robotic-system-for-cleaning-aircraft-exterior/

https://www.thehindu.com/business/aisats-introduces-robotic-dry-wash-service-for-aircraft-exterior-finish/article66955204.ece

https://aviationa2z.com/index.php/2023/06/10/vistara-and-aisats-collaborate-for-indias-first-robotic-aircraft-dry-washing-by-aerowash/

https://simpleflying.com/vistara-cost-effective-aircraft-cleaning-solution/

Datum 2023-06-13, kl 12:22
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!