VD har ordet

MAR

För sjunde kvartalet och andra året i rad levererar vi en rejäl marknadstillväxt och tredubblar intäkterna för 2023 jämfört med året innan, med en omsättning under fjärde kvartalet om 24,728 MSEK samt 51,554 MSEK för helåret 2023. Vi visar inte bara vinst på EBITDA nivå sedan tredje kvartalet utan även vinst på EBT nivå för årets sista kvartal.

Detta är något att vara stolt över - vilket teamwork vi har gjort under året och framförallt under kvartal 4 2023!

Vi har aldrig tidigare haft en mer aggressiv tillväxt inom supply som under 2023. Det fjärde kvartalet var inget undantag och vi ligger på strax under 500 aktiverade spel. Många av de publicister vi skrev avtal med under perioden är strategiskt viktiga och tillför stor räckvidd inom de regioner där vi ser högst tillväxt på köparsidan. Vi kommer fortsätta att skapa möjligheter för alla publicister vi idag inte jobbar med, men det är minst lika viktigt att visa våra existerande publicister hur de kan fortsätta att växa tillsammans med oss och skapa nya möjligheter för marknaden att bygga morgondagens kampanjer tillsammans med oss.

Vi har även på demand-sidan gjort stora framsteg under perioden och på helåret 2023. Plattformen är nu helt optimerad ur ett kostnadsperspektiv för oändlig tillväxt av publicister och integreringar av programmatiska köp- och säljplattformar (DSP och SSP) kan numera rent tekniskt ske på nolltid. Vi har adderat ett antal nya integreringar under det fjärde kvartalet - Magnite, Taipei, Playdigo, GreedyGame, Danoler samt Bidscube för att namnge några. Under perioden har vi även förstärkt samarbetet med några av våra bästa säljpartners i våra nyckelregioner, och med det sett över vår egen säljorganisation för att kunna optimera säljprocessen.

Till allt detta kan tilläggas att vi fortfarande är den enda In-Play-aktören som kan paketera digitala visningar med specifik styrning på ålder och kön - två av marknadens mest efterfrågade styrningar.

Fokus för 2024 är fortsatt aggressiv tillväxt, maximera prestandan på befintlig spelportfölj samtidigt som denna naturligt växer i räckvidd med nya publicister och spel, samt följa marknadens önskemål på nya verktyg och produkter som genererar inkrementella intäkter.

Med våra befintliga produkter på marknaden ser vi redan idag fortsatt stor tillväxt under 2024. Vår lanserade video-produkt är fortfarande i sin linda, men är redan den produkt vi pratar mest om med våra köpare. Under året planerar vi även att lansera ytterligare en ny produkt, vilken vi med stor säkerhet tror är en riktig game-changer för In-Play-formatet. Med det sagt lämnar vi i dagsläget ingen publik prognos för 2024, men med 7 växande kvartal bakom oss visar vi tydligt vart vi är på väg.

När man sitter på den mest funktionella, smarta, flexibla, säkra, globala och användarvänliga plattformen för In-Play, kan jag bara avslutningsvis säga; välkommen framtiden, morgondagen är här, nu kör vi!

Jonas Söderqvist
VD

Datum 2024-02-14, kl 08:30
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!